Humble – dansk slow fashion

Humble by Sofia Bucka er dansk slow fashion, rettet mot miljøbevisste damer som går etter kvalitetsklær som varer lenge.

Publisert

Sofia Bucka er 21 år gammel og har nettopp lansert sitt merke Humble. Hun er født inn i en dansk tekstilfamilie, og har fått en meget god start på sin egen motekarriere.

Hun har vært sprangrytter på elitenivå med fast plass i det danske landslaget. Når hun nå lanserer sitt eget motemerke, er det ikke tilfeldig at hun lander på navnet Humble. Hun går til verket med ydmykhet, både når det gjelder de mange utfordringene hun møter i design- og skaperprosessen, men også når det gjelder miljø og bæredyktighet.

- Jeg legger stor vekt på at ikke bare de materialene jeg bruker, men hele produksjonsprosessen skal være så miljøvennlig og bæredyktig som mulig. Det er viktig for meg å vise at mote kan være slow fashion og samtidig være smart. Jeg vil at Humble-kundene kommer til at bruke klærne sine mer enn én sesong, og på tvers av sesonger, slik at det er stylingen som viser om det er sommer- eller vinterantrekk modellen brukes i, sier hun.

- Når det kommer til designprosessen og Humbles DNA, er det viktigste for meg å skape en stil som viser hvem jeg er som person; en rock ’n roll type med et casual og feminint touch over seg.

Humble er et prosjekt jeg har ved siden av studiene, hvor jeg leser Purchasing Management På VIA University College i Herning. Det å kunne lære teori og bruke det i praksis finner jeg utrolig spennende og lærerikt, sier hun.

Hun lanserte sin første kolleksjon, Meet Humble, med bare seks styles i fjor, og følger nå opp med New Beginnings 2020. I Norge selges Humble av Julie Grane.

Powered by Labrador CMS