CIFF kjøper Revolver, noe som betyr at de to messene forener krefter

Messefusjon i København

Etter mange runder med forhandlinger er det nå klart: De to København-messene CIFF og Revolver fusjonerer og blir ett selskap som samler messeaktiviteten i den danske hovedstaden.

Publisert


Ryktene gikk om en fusjon under messene i august, men da kom ikke partene til enighet. Nå er det et faktum: CIFF kjøper Revolver, noe som betyr at de to konkurrerende organisasjonene blir én, og Skandinavias mest erfarne messearrangørene forener krefter.

Et helt nytt ekteskap» kaller de to motemessene selv sin kommende fusjon, som begge har som mål å utvikle relevansen til begge og ytterligere sementere København som Nordens motehovedstad.

- Jeg er ydmykt og dypt entusiastisk over oppgaven med å lede den nye, felles organisasjonen, som står med to unike ben på skuldrene til noen av de sterkeste, mest kompetente og erfarne messekreftene Skandinavia har å tilby. Nå legger vi alt inn på å skape enda mer utvikling og verdi for moteukens mange interessenter. Denne sammenslåingen vil være det største kraftgrepet den europeiske motemesseindustrien har opplevd på mange år, heter det i en pressemelding fra CIFFs administrerende direktør Sofie Dolva.

Hun suppleres av grunnlegger og kreativ leder av Revolver, Christian Maibom:

- Jeg er ekstremt stolt over løsningen som er oppnådd. Det har krevd vilje, tid og hardt arbeid fra alle parter for å nå målet. Ved nettopp å forene de unike egenskapene til hver av de to organisasjonene, kan vi i fellesskap levere en fantastisk og fremtidssikker løsning, som jeg, både personlig og sammen med resten av Revolver-teamet, gleder meg til å fortsette å være en del av.

Ifølge CIFF og Revolver er det nye oppsettet, som vil bli realisert sommeren 2023, svaret på et lenge søkt ønske fra motebransjen om én samlet og koordinert moteby og ordreplattform.

Konkret vil de to messekonseptene fortsatt eksistere side om side i form av CIFF i Bella Center og Revolver i Øksnehallen, men de to organisasjonene bak vil samles på det nå delte CIFF-hovedkontoret i Bella Center Copenhagen. Dette betyr også at alle ansatte i Revolver-organisasjonen følger med – ledet av Sofie Dolva som administrerende direktør og Christian Maibom som kreativ direktør. Selv om sammenslåingen først endelig vil bli sementert under moteuken denne sommeren, vil kjøpere og utstillende merkevarer allerede merke endringen under den kommende AW23-sesongen av Copenhagen Fashion Week – blant annet gjennom nye initiativ som en skyttelbuss mellom de to messestedene og felles informasjon.


Powered by Labrador CMS