En rekke nyheter innen teknikk og prosesser presenteres på Techtextil og Texprocess
En rekke nyheter innen teknikk og prosesser presenteres på Techtextil og Texprocess

Samlet restart for tekstilmessene i Frankfurt

Techtextil, Texprocess og Heimtextil Summer Special åpner dørene i Frankfurt am Main fra 21. til 24. juni og sørger for en samlet restart av tekstilmessene i byen.

Publisert

Med Techtextil, Texprocess og Heimtextil Summer Special bringer Messe Frankfurt tekstile verdikjeder sammen på sitt messesenter. De tre parallelle messene dekker alle verdikjeder fra tekstilfiber og bearbeiding til sluttprodukt. Fellesnevneren for de tre messene er økt fokus på bærekraft.

Alt på ett sted

På ett sted vil besøkende finne globale trender, produkter og innovasjoner. Utvalget spenner fra garn og fibre og funksjonelle tekstiler, tekstilteknologi og etterbehandlingsprosesser til sluttprodukter for møbler, hjemtekstil, funksjonelle klær og mote. Bærekraft og sirkulær økonomi er naturlig nok sentrale temaer, og en rekke innovative resirkuleringsprosesser blir presentert.

Stor internasjonal deltakelse på Heimtextil  Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther
Stor internasjonal deltakelse på Heimtextil Messe Frankfurt Exhibition GmbH / Jochen Günther

Heimtextil Summer Special

Heimtextil arrangeres som en engangs sommerspesial med 800 utstillere og høy internasjonal deltakelse fra 47 land. Her presenteres de siste trendene innen hjemtekstiler, innredning og innovative tekstilløsninger, med utstillere som spenner rover et stort spekter.

Fra og med 21. juni arrangeres "Interior.Architecture.Hospitality TOURS" - kuratert av AIT magazine. Sommerens Heimtextil Trends "Next Horizons" har et tydelig fokus på bærekraft og ressursbevaring – plassert i sentrum av utstillingsområdet i Hall 4.0. Besøkende kan forvente inspirerende oppsetninger av farger, materialer, kuraterte utstillerutstillinger, foredrag og gjør-det-selv-aktiviteter.

Et annet høydepunkt er en times «Green Tours» med en uavhengig konsulent til utvalgte utstillere med utveksling om siste utvikling innen det grønne segmentet. I den grønne landsbyen i hall 3.0. finner man eksperter for bærekraftig tekstilsertifisering.

Techtextil og Texprocess

Mer enn 1100 utstillere fra 45 land presenterer sine produkter og innovasjoner innen teknisk tekstiler, nonwovens og bearbeiding av tekstiler og fleksible materialer på Techtextil og Texprocess.

Her finner man også 13 internasjonale paviljonger som skal presentere produktene sine for et internasjonalt publikum. Techtextil og Texprocess fremhever innovasjoner, nye prosesser, utvikling og progressive tilnærminger med sikte på bærekraft. Dette omfatter nye produksjonsprosesser, materialer og maskiner. Tunge investeringer i forskning og utvikling de siste årene lover høy innovativ styrke.

På Texprocess vil internasjonale produsenter vise frem de nyeste maskinene, utstyr, prosesser og teknologier for plaggproduksjon og tekstil og fleksible materialer – alt fra design, klipping, sying, strikking og broderi til etterbehandling, IT og logistikk.

Stor bredde på Techtextil

Med 12 temaområder lover Techtextil et bredt utvalg og produktbredde så vel som innovativ styrke fra leverandørene – fra bilprodusenter, motedesignere, spesialister innen medisinsk teknologi til industrispesialister. Utstillerne hos Techtextil tilbyr innovative materialer for alle bruksområder.

Digital messe

For første gang vil det bli tilbudt en digital utvidelse av de to messene. Dette muliggjør besøkende som ikke kan møte personlig for å oppleve Techtextil og Texprocess digitalt og å utveksle ideer i et virtuelt rom. I rundt fire uker, fra 13. juni til 8. juli, vil Digital Extension være tilgjengelig.

Sustainability@Techtextil og Sustainability@Texprocess vil igjen fokusere på tema om bærekraft. Innovative og bærekraftige materialer og deres økologiske behandling med minimalt avfalls- og vannforbruk samt digitale løsninger vil bli presentert og premiert på messene. Mange høydepunkter venter besøkende på stedet og digitalt. Dette inkluderer blant annet Techtextil og Texprocess Forum, Techtextil og Texprocess Innovation Award eller områdene for internasjonale oppstartsbedrifter.

Expertise Network

Som et rammeverk for Messe Frankfurts samlede globale utvalg av tekstilmesser, er Texpertise Network en viktig plattform for nettverk og informasjonsutveksling, og fokuserer hele tiden på den nyeste kompetansen om klimavennlig utvikling i bransjen. Siden 2019 har Texpertise Network vært bindeleddet for Messe Frankfurts samarbeid med Conscious Fashion and Lifestyle Network og FNs kontor for Partnerskap. Det felles målet: å gjøre FNs bærekraftsmål (SDG) synlig på alle Texpertise Network tekstilarrangementer over hele verden.

Dirk Vantyghem, generaldirektør ved European Apparel and Textile Confederation EURATEX, kommenterer den videre utviklingen av tekstilindustrien slik:

Dirk Vantyghem
Dirk Vantyghem

- Med EU Textiles-strategien som nå er publisert, har vi et klart veikart foran oss, hvordan den europeiske tekstilindustrien må endre seg. Messene i juni vil være en utmerket anledning til å presentere dette veikartet, og få nødvendige innspill fra tekstilbedrifter.

Neonyt og Frankfurt Fashion Week

I forlengelsen av de tre messene arrangeres Neonyt Lab (24. - 26.juni) i Messe Frankfurt og en rekke offentlige arrangementer i Frankfurt Fashion Week rundt om i byen

Powered by Labrador CMS