1-korsberg

Moteuka i gang: Samarbeider om innkjøp

Å treffe de riktige beslutningene når du kjøper inn for neste sesong er ikke lett. Kjolesalongen i Bodø og Dina i Tromsø gjør jobben lettere ved å reise sammen og samarbeide om innkjøpene.

Publisert

Siv Korsberg (t.h.) og Bjørg Telnes har samarbeidet om innkjøp i 16 år.

Flere hoder tenker bedre enn ett. Vi har holdt på i mange år og har masse erfaring. Derfor har vi samarbeidet om innkjøp de siste 16 årene, sier Siv Korsberg i Dina og Bjørg Telnes i Kjolesalongen. – Vi har reist sammen til Tyskland, København og Oslo og føler at innkjøpene blir sikrere og mer effektive på denne måten. Og så er det selvsagt mye hyggeligere å reise sammen, sier de to. De har med seg medarbeiderne Ann Rita Basth, Ida Marie Korsberg og Aida Poceviciute.

Siv Korsberg, Bjørg Telnes, Ann Rita Basth og Ida Marie Korsberg plukker ut og diskuterer hva som skal kjøpes inn.

Vi treffer dem hos Selected Brands hvor de plukker ut plagg for neste sesong. I mange tilfeller kjøper de inn de samme klærne, i andre tilfeller velger de ulikt. – Vi må være tro mot profilen vår, og velge det vi vet kundene ønsker. På mange områder er vi butikkene like, men det er forskjeller også, og det tar vi selvsagt hensyn til, sier Korsberg og Telnes. Damene fra Bodø og Tromsø var noen av mange innkjøpere som var på plass i Oslo da Moteuka ble dratt i gang mandag. Innkjøperne er optimister. De aller fleste øker innkjøpsbudsjettet i forhold til forrige sesong, og det var god stemning i showrommene rundt om i byen utover dagen mandag.

Fra «damenes by»

Elena og Inger Marie Irby fra Bluebelle i Hokksund var to av mange som var på besøk hos sine leverandører i Oslo mandag. Blant annet hos Zirqus i Maridalsveien for å kjøpe jeans fra Miss Me. - Hokksund har mange godedamebutikker med ulik profil og mange ulike merker. Vi er blitt «damenes by» hvor mange kommer langveis fra for å kjøpe klær. –Miss Me er gode jeans, med høy kvalitet som slår godt an og som gir oss mange nye, faste kunder. Og leverandøren er ikke for grådig, men holder god avstand mellom forhandlerne, slik at det ikke for mange av oss, sier Elena Irby.

Elena og Inger Marie Irby sikret seg Miss Me-jeans for neste seosng hos Gard Erik Rolstad.

God stemning på Moteforum

Norsk Moteforum har lagt til rette for god handelsstemning med uteservering i telt og «Relax Hours» inne i atriet på Sjølyst Plass hver ettermiddag. Fra showrommene meldes det om god trafikk og fin stemning. Flere enn før tar seg tid til å kikke på nye merker innimellom de faste avtalene.

4. God stemning på showrommet til Munk Norway i Norsk Moteforum.

Moteukas Rookies

I dag åpnes «Moteukas Rookies» hos FLOS i nabobygget til Moteforum. Her stilles det ut et utvalg antrekk og kreasjoner laget av studenter fra moteskolene.

Oslo Fashion Week fortsetter med visninger av Kristine Vikse, TSH og Match og VIC.

Powered by Labrador CMS