oslo-trend
oslo-trend

Oslo Trend lever og leverer

– Pressen avskriver oss som et blaff. NFI (Norges Fashion Institutt) ønsker ikke å samarbeide med ”underdogs” som OT. Men vi? Vi leverer. Vi bjeffer. Igjen. Og igjen....

Publisert

Slik lyder den litt provoserende pressemeldingen fra Mikkel Aakervik og Eldbjørg Frank som slår fast at ryktene om Oslo Trends død var betydelig overdrevet. 21. og 22. august bjeffer de igjen med trendfestival for unge designere og Oslo Trend Film Festival.

- Nyutdannede designere og kunstnere trenger OT, de trenger ”underdogs ” som jobber uten offentlig støtte for å skape en arena. En arena hvor designere av klær og smykker, kunstnere, musikere, filmskapere og fotografer kan møtes, inspirere, inspireres, knytte kontakter.

I lang tid har norsk motebransje gjort krampaktige forsøk på å kopiere internasjonale moteuker. Dette uten å favne fremtidens motescene – nye talenter. Oslo Trend har valgt å satse på kunstneren, sier Frank og Aakervik.

OT 21. og 22. august

- OT har åpnet for dialog og samarbeid på tvers av motebransjen, og arrangerer den 21. og 22. august sin tredje Oslo Trend. OT, som i tillegg til å presentere nye og etablerte designere, kunstnere, musikere, mat og reiseopplevelser, også avvikler Oslo Trend Film Festival. (OTFF)

OTFF er Europas tredje Fashion Film Festival og arrangeres for andre gang den 22. august. Det er påmeldt 150 filmer, både med norske og internasjonale produsenter. Trendfilmer som holder et høyt nivå innen design, teknikk og manus.

Nordregate 20

Oslo Trend arrangeres i Nordre gate 20 på Grünerløkka. - Portalen, bakgården, påfuglen - alt er et resultat av at OT ble avviklet der i fjor. En forfallen bygård ble til smeltedigel av mat, mote, design, smykker og sykler.

Med hjelp fra elever fra Kunsthøgskolen og Westerdals Oslo ACT, ble Nordre gate 20 det mest fargerike i det ellers så fargerike Grünerløkka.

Hjelper nyetablerte

Aakervik og Frank fortsetter:

- Fellesnevneren for kunstnere er at de er sterke historiefortellere med et brennende engasjement for å skape. OTs misjon er å hylle menneskene som har valgt en utfordrende og personlig vei; en kreativitet som farger og utvikler samfunnet vårt.

Kles- og smykkedesignere har kjempet for å overleve i hver sine små miljøer uten noe sterk oppbakking. Film innen mote og kunst er også i sterk vekst, noe OT viser igjennom initativet Oslo Trend Film Festival.

For Sør-Afrika

- Vårt engasjement i Sør-Afrika skapte i fjor et magisk samarbeid mellom de norske designerne Norwegian Rain og den Sørafrikanske og internasjonalt anerkjente strikkedesigneren Laduma by Maxhosa.

I år tar OT steget videre, og vi skaper igjen magi mellom det Sør-afrikanske Legacy Collection av designeren Charmaine Taylor og det norske progressive, bærekraftige designsamarbeidet AOE - Age Of Enlightenment.

Charmaine har skapt smykker av fengselsgjerdet fra Robben Island., hvor Nelson Mandela sonet sin dom.

Kunst i Cape Town

OT gjennomførte et arrangement i Cape Town 18, juli i år, hvor det ble skapt en kunst/ moteserie med designerne, og kunstinstallasjonen; ”The Pen is Mightier than the Sword”. Kunstneren Chris Swift har skapt en kopi av Nelson Mandelas fengselscelle, satt sammen av det originale Robben Island gjerdet. Dette presenteres i Oslo Trend Magasin, med hagefest-lansering fredag 21. august hos Sør-Afrikas ambassade. Dagen etter inviterer OT til en festivalopplevelse i Fabrikken (tidligere Astrup Fearnley museet) på Bankplassen med et tettpakket program med alle rettigheter.

Program

Design:

Junkyard - www.junkyard.no

J.B.L. – James Lazar Braathen

Jarga - www.jargadesigns.com

NAJD - Norwegian Accociation of Jewellery design - Norsk smykkedesign visning -

Trendvisning - Norsk design av Tommy Løland

AOE - Age Of Enlightenment - www.aoeclothing.com/

The Legacy Collection - www.legacycollection.org

Film:

Fashion Film Festival:

Oslo Trend Film Festival - www.oslotrendfilmfestival.no

Kunst:

I AM OHOY - Petter Kristiansen - www.iamohoy.berta.me

Robin Haugaas - www.robinhaugaas.no

Merete Steinvik - www.m-art.no

Musikk:

The Groove Experience 10 år:

" OMVR - https://www.facebook.com/OMVRMonica Ifejilika - https://www.facebook.com/monica.ifejilika

Kevzta - www.kevzta.com

Tracee Meyn - www.tlm.no

Guri Stubberud

Amanda Kamara

Junkyard stage:

Soso & Monkis - www.facebook.com/sosoandmonkis

Damien - www.facebook.com/officialdamien

Adrian Jørgensen - www.adrianjorgensen.com

Arshad Maimouni - www.facebook.com/ArshadMaimouniMusikk

"
Powered by Labrador CMS