Mote i Munchs miljø

Med et stort maleri av Edvard Munch som bakteppe kunne kulturminister Linda Hofstad Helleland åpne Oslo Runway tirsdag. – Flott at norsk motedesign bidrar til å knytte ulike kulturområder sammen, slo ministeren fast.

Publisert

Hun er meget glad over den utviklingen den norske motebransjen er inne i. – Dere er en viktig del av den norske og nordiske kulturen. Stadig flere norske motedesigneren gjør det skarpt internasjonalt og bidrar sterkt til det norske fotavtrykket. Motedesign er ikke bare snakk om personlig stil og uttrykk, det forteller også mye om hvem vi er og hva vi står for. Jeg gleder meg over bredden og veksten i bransjen – noe Oslo Runway er et uttrykk for. Her er både «gamle travere» som er godt kjent og etablert og nye talenter. Det er også meget gledelig at norske designere går foran med bærekraftige materialer og produksjon, sa kulturministeren.

Visningene i de «Munchske» omgivelsene ble åpnet av den unge designeren Anne Karine Thorbjørnsen som i fjor vant den første utgaven av Bik Bok Runway Award. Hun viste en kolleksjon preget av god håndverksmessig kvalitet, med særpregete snitt, iøynefallende draperinger, sportstøyinspirerte plagg og en rik fargepalett.

Powered by Labrador CMS