byTiMo først ut i Oslo Runway

-Jeg er imponert, sier en fornøyd direktør i Innovasjon Norge, Anita Krohn Traaseth, på vei ut fra Theatercafeen hvor Tina Mollatt akkurat hadde vist sin siste byTiMo kolleksjon for en blomsterkledd og begeistret sal.

Publisert

Av Tone Skårdal Tobiasson

-At hun er tro mot sin stil, men likevel klarer å fornye seg, synes jeg er kanskje mest imponerende, fortsetter Traaseth som selv valgte en ByTiMo kjole da hun skulle være vertinne i Kina og fikk masse oppmerksomhet for valget. – Dette slår veldig an i Kina.

Og ikke minst var settingen med et fargerikt frokostbord dekket for motepresse, innkjøpere og bloggere genial for kolleksjonen. – Det var fint å virkelig få se materialene på nært hold, kommenterte både Traaseth og flere andre. Det ble nærmest som en gammeldags atelier-visning hvor man kunne strekke ut en hånd og faktisk kjenne på stoffene som Mollatt legger mye arbeid i. Hun er opptatt av selv å skape stoffene, og har mange ansatte i sitt studio i Norge. Hun har ved flere anledninger uttalt seg om etikk og miljøutfordringen bransjen står overfor, og vil være en motvekt til fast fashion. Utsøkte snitt og mye detaljer er resultatet. Kniplinger og stoffer som fortjener at publikum faktisk får se dem på nært hold.

Traaseth synes også modellene reflekterte et mangfold som hun satte pris på: - Hun har et viktig budskap om at man skal være seg selv. Jeg synes det er fint at norske designere er med og eksporterer budskapet om sterke, selvstendige kvinner.

byTiMo viste for femte gang under Oslo Runway med kolleksjonen som har fått navnet ‘Reunite’. Fokus er individualisten, den moderne romantikeren og power dressing. Det siste så vi eksempler på med noen antrekk med betraktelig enklere snitt og silhuetter. Men det er stadig sexy og mykt, men litt ‘wild at heart’.

Mønster og farger, men også mye hvitt – var selvsagt gjennomgangstonen. Helt gjenkjennelig, men likevel ikke gjentagende. Det borger for en lys sommer 2018.

Powered by Labrador CMS