«Pia Tjelta presented by Promenaden Fashion District» var en hyllest til alle mødre.Foto: Julie Opsvik

En hyllest til alle mødre

Pia Tjeltas #stilleforopptak- og #metoo-bidrag i form av et sommerlig og florlett demonstrasjonstog med kjendisvenninner og barn på en brosteinsbelagt catwalk utenfor Steen & Strøm var en hyllest til alle mødre og deres bidrag for den oppvoksende slekten.

Publisert
Foto: Tone S. Tobiasson

Av Tone Skårdal Tobiasson

Sammen med datteren, Sofia, som under visningen kom leiende på sine to halvsøsken – tvillingene Agnes og Jonathan – snakket en tydelig rørt Pia Tjelta med pressen om hvordan visningen i paradegaten var et innspill i feministdebatten. Hva hun syntes om visningen, kunne hun derimot ikke si noe om: - Jeg satt fast på bussen! Meningen var at jeg skulle gå av i gaten nedenfor og så snike meg inn på siden, men døren på den gamle bussen ville ikke gå opp. Så jeg var stuck!

Hva pressen, skuespillerkollegaer, kjendisvenner og tilfeldige forbipasserende fikk se; var romantisk og bohemsk, inspirert av Rivieraen og sterke kvinner. – Det var den kraften som kom fram i #stilleforopptak og #metoo som var så sterk og som jeg ville holde på. Vi må ikke glemme at vi som kvinner må stå sammen, utbroderte Tjelta, som med seg på designlaget har motedesigner Nina Amble og printdesigner Torunn Myklebust. Under visningen, på den brolagte paradegaten linet med luksusbutikker, bar modellene demonstrasjonsplakater med feministiske slagord. – Da det ble til at vi faktisk skulle ha visningen her, så ga det nesten seg selv at det måtte bli et demonstrasjonstog, smilte skuespilleren. Ikke minst gjorde det sitt for at skovalget ble Dr. Martens støvler og flipflop’er, og ikke stiletthæler.

Volanger, blonder og rysjer – for det meste i pasteller og uskyldshvitt kledde både mørkhudede modeller, kjendisvenninner og døtre, ikke ulikt det hun har designet i samarbeid med Villoid og By Timo: - Jeg er opptatt av at kjolene skal passe alle, uansett størrelse og at de skal være snille mot kroppen, smilte Tjelta som på spørsmål fra Tekstilforum om hun nå også skulle satse på en barnekolleksjon sa: - Barnekjolene ble spesiallaget for denne visningen, men hvis noen faktisk bestiller dem, så er det ikke meg imot å få dem i produksjon!

At hele opptoget ble ledet an av svingende musikk fra lasteplanet på en gammel lastebil, etterfulgt av at modellene veltet ut av en veteranbuss, gjorde at tilskuerne smilte fornøyde i solskinnet. En litt stresset designer kunne ellers fortelle at fordi hun er svært disiplinert, klarer hun det kunststykket å både være skuespiller, mor og designer. – Når jeg først gjør noe, så er jeg veldig effektiv, sa Tjelta som hastet videre til innsalget. Selv den biten er hun med på.

Powered by Labrador CMS