Fem nominerte til Bik Bok Runway Award

Bik Bok Runway Award har nominert fem kandidater til årets utdeling. Dette er Edda Gimnes, Kit Wan, Michael Olestad, Moiré og Raske Rêvêr

Publisert

Prisen deles ut under Oslo Runway, og torsdag 24.august vil de fem nominerte designerne vise sine kolleksjoner for publikum og presse i Marmorsalen, på Sentralen. Etter visningene vil vinneren bli kåret av vinnerjuryen.

Vinneren av Bik Bok Runway Award mottar en pengepremie på 100 000 nok, som er øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Det gis i tillegg en full visning under OSLRW februar 2018, og Bik Bok stiller med en mentor.

Edda Gimnes

Edda Gimnes er utdannet ved London College of Fashion, med en bachelorgrad i dameklær. Gimnes har blitt omtalt i The New York Times som en av ti “Fresh out of Fashion School designers to watch”. Gimnes vant BFTA Saga Fur competition award i London i 2015 og International Fur Federations Remix bronze award i samarbeid med Italian Vogue i Milano 2016. Hun ble også valgt ut til å vise sin kolleksjon under London Fashion Week som en del av Fashion Scout 2016 ´Ones to Watch ´, en visningsplattform for unge og lovende designere. I tillegg vant hun nylig Designer for Tomorrow Award i Berlin med Alber Elbaz som sin høye beskytter, og vil vise under Berlin Mercedes-Benz Fashion Week SS18. Edda Gimnes’ estetikk kombinerer trykk, pels og broderi på en grafisk og eklektisk måte. Hun tegner alt med «feil» hånd, noe som bidrar til elementer av naivitet i hennes design og illustrasjoner.

- Jeg setter stor pris på å bli nominert til Bik Bok Runway Award for andre året på rad. Etter og ha vist kolleksjonen min mange steder i utlandet, blir det morsomt og også få vise fram min siste kolleksjon i Norge. Det er et flott initiativ at også norsk mote kan støtte unge designere i etableringsfasen, da det er utrolig viktig å få annerkjennelse og guiding, sier Gimnes.

Kit Wan

Kit Wan studios er et nyetablert designstudio i Oslo. Designeren Kit Wan kommer fra Hong Kong og er utdannet ved Kunsthøyskolen i Oslo (KHIO) med en mastergrad i klesdesign, og ved Hong Kong Polytechnic University med en bachelorgrad i ”Knitwear Specialism”. Kit Wan har en maksimalistisk silhuett, og kan kjennetegnes ved sine asiatiske referanser, og levende bruk av farger og tekstiler.

- Å bli nominert til Bik Bok Runway Award viser for meg at mote bryter ned og omfavner kulturelle forskjeller, og at det virkelig er en form for et universalt språk, sier Kit Wan.

Michael Olestad

Michael Olestad er et nytt merke av designer Michael Olestad Nybråten. Nybråten er utdannet i London med et fagbrev (foundation diploma) i kunst og design fra London College of Fashion og en bachelorgrad i mote fra Middelsex University. Han har bakgrunn som designer av dameklær for Acne Studios i Stockholm, og har også jobbet som designer for Ann-Sofie Back og Meadham Kirchoff. Michael Olestad har en særegen farge- og materialbruk og kan kjennetegnes ved sine draperier.

Moiré

Designstudioet Moiré ble grunnlagt i 2013 av Charlotte Fische og Linn Brevik-Riberio. Begge har bachelorgrader i motestudier fra The Arts Institute at Bournemouth. Etter å ha designet for kunder innen dame-, herre- og sportsmote, startet de opp sitt eget merke 2016. Moiré fokuserer på skreddersøm, unike detaljer, tidløse snitt og stoffer av høy kvalitet, og kan beskrives som en maksimalistisk utgave av den skandinaviske, feminine minimalismen.

Raske Rêvêr

Raske Rêvêr ble startet av designerduoen Lisa Kristindatter Mortensen og Solveig Aksnes i 2013. Både Mortensen og Aksnes er utdannet ved Kunstøyskolen i Oslo (KHIO) med henholdsvis en bachelorgrad og en mastergrad i design. De har tidligere vist på UP!, en visningsplattform for unge og lovende designere. Uttrykket deres har mange referanser til sport, og plaggene ender ofte et sted mellom tekniske sportsklær og mote. Raske Rêvêr har også fokus på dyrevelferd og miljøvern.

Powered by Labrador CMS