Kathrine Janjak

Fushion Oslo 14. mars

Fushion Oslo arrangeres 14.mars på DogA.

Publisert

Temaet denne gang er viet miljø og bærekraft: FROM THOUGHT TO ACTION - Do thoughts matter if we do not act on it?

Fushion Oslo er Norges neste arena for mote, kunst og kultur. Arrangørene ønsker å forene mote, kunst og kultur på en plattform vil være med på å styrke hver enkelt aktør og landet som kulturnasjon. Videre har arrangementet som ambisjon å være enledende plattform for den kreative næringen, hvor nye og etablerte fra kreative yrker kan møtes, vise sitt arbeid og formidle sin visjon.

Arrangementet blir delt opp i to programmer: The Open Program og The Talks Program. The Open Program inkluderer utstillinger fra etablerte og nye norske designere, kunstnere og fotografer. The Talks Program inneholder blant annet en paneldiskusjoner som setter fokus på sosiale identiteter, atferd-og forbruksmønstre og miljøspørsmål. Dette er et program som ikke bare er tiltenkt bransjen, men også alle som er interessert i mote, kunst, kultur og bærekraft.

Paneldebatter som tar for seg identitet, forbrukeratferd, klima og kjønnsroller i kunst- og motefeltet. Debattene vil være ledet av kunst- og motekulturhistoriker og spaltist i Morgenbladet, Ragnhild Brochmann.

- Forbrukermentalitet og bærekraft: Hvordan ble «bruk og kast» sosial status, og hvor er vi nå? Hvordan kapitalisere på å selge mindre klær? Hva kjennetegner egentlig dagens forbrukeratferd? - Trenger vi Instagram for å lykkes profesjonelt: Trenger vi sosiale medier? Er det forskjeller i hvordan sosiale medier bruker kunst-og motesegmentet sammenlignet med andre yrkesgrupper? Og hva skjer når vi blir mettet? - Mote, politikk, ansvar og signaler: Klær kommuniserer identitet, men utover det: Hvilket ansvar føler de med tanke på signalene de sender med tanke på bærekraft, løfting av norsk design og andre mer eller mindre kommuniserbare budskaper?

Fushion Oslo har invitert inn ulike deltakere for å diskutere disse spørsmålene slik at vi sammen kan bli klokere for hvordan vi kan bidra til en grønnere fremtid.

Her er noen av stemmene som vil bidra under paneldebattene: - Anja Bakken Riise, Leder Fremtiden i våre hender - Celine Aagaard, Co-founder Envelope - Ingrid Vik Lysne, viktig forkjemper for gjenbruk og redesign - Kamsy Gunaratman, Varaordfører Oslo - Maria Pasenau, kunstner og fotograf - Pauline Sovietnam, Influenser - Pia Nordskaug, Co-founder Ecologic Norway - Runar Døving, Sosialantropolog Forbrukeratferd .

Tanken bak eventet 14.mars er at Fushion Oslo kan bidra til et mer bærekraftig samfunn ved å aktivt tilrettelegge for den viktige debatten for et grønnere samfunn, inspirere til mer bærekraftig forbruk og mer etisk forretningsskikk i bransjen, heter det i en pressemelding fra arrangøren.

T

Powered by Labrador CMS