Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien

HAiKw/ vant Bik Bok Runway Award

HAiKw/ er vinneren av Bik Bok Runway Award 2018. Duoen bak merket, Harald Lunde Helgesen og Ida Falck Øien, avsluttet med det Oslo Runway med glans og er sikret produksjon av kolleksjonen og visning på neste års OSLR.

Publisert

Tekst og foto: Julie Opsvik

Det var en smekkfull sal på Bankplassen 4 av spent presse, influencers og juryen som første finalist, Bror August, åpnet showet for i går kveld. Det har vært knyttet store forventninger til designeren som bemerket seg med kolleksjonen ”Film Orange” i 2015 og ikke minst da han året etter viste under selveste New York Fashion Week.

Klikk-klakk! Skoene ble sett og hørt.

HAiKw/ gikk ut som nummer to. Det mer etablerte merket imponerte med en helhetlig, men samtidig leken kolleksjon bestående av interessante materialer, print og ikke minst sko som var et musikalsk innslag i seg selv med sine høye ”klikk-klakk”-lyder.

Videre var MerilinKolks kolleksjon som er iøyenfallende med sin voluminøse silhuett og brede skulderparti. Designeren har bakgrunn fra KHiO i tillegg til at hun har vært intern hos begge de tidligere BBRA-vinnerene, Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad.

Nest sist ut var O-F-C, Office for Form and Contexture, et designstudio ledet av Øyvind Ruud. De skilte seg positivt ut med en helt sort, svært gjennomført kolleksjon med sporty elementer.

Søster Studio, bestående av Pernille Nadine og hennes kjæreste Paavo, avsluttet visningen med et knippe godt ”castede” modeller i alle aldre hvor til og med en baby ble med ut på armen til den ene modellen!

Etter stor applaus for de fem finalistene leste daglig leder for Oslo Runway, Ditte Kristensen, opp vinnerjuryens begrunnelse. Juryen satt selv på første rad og besto av designer Ann-Sofie Back, moteredaktør i Costume; Randi Helene Svendsen, sjefdesigner i Bik Bok; Kirsten Andersen, arkivdirektør hos Vogue.com; Laird Borrelli-Persson og moteredaktør i SSAW Magazine; Tuomas Laitinen.

I presseskrivet lyder begrunnelsen: ”Årets vinner har klart å skape et merke med en klar og genuin visjon, samtidig som deres lekenhet har skapt et fellesskap. Deres studie i materialvalg og iver etter å utforske nye teknologiske retninger, viser en beundringsverdig åpenhet samtidig som de respekterer og gir nytt liv til historiske presedenser. Dette er til fordel for den stadig voksende motebransjen i Norge. Denne åpenheten inviterer med seg lærlinger, artister og forfattere til å ta del i deres særegne og optimistiske visjon av verden. BIK BOK er stolte av å kunne gi årets pris til HAiKw/.”

HAiKw/ er nå sikret full visning på neste Oslo Runway i februar, en mentor i Bik Bok og 100 000 kroner øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Merket er allerede godt etablert på den norske motescenen og det er derfor svært spennende å se hvor stor effekt en slik pris vil ha. Forhåpentligvis vil det realisere hovedmålsetningen til Oslo Runway: å løfte norsk design og gi det internasjonal oppmerksomhet.

- Vi er utrolig glad for å vinne denne prisen og vi er veldig spente på fortsettelsen. Tusen takk til Bik Bok, dette er en stor ære, uttrykker Harald Lunde Helgesen og Ida Falk Øien.

I gangen til Museet for Samtidskunst lød ekkoet av de overdimensjonerte skoene med tresåle lenge etter visningen, da det titt og stadig dukket opp en modell med hatt og skoene på fremdeles. Til og med på en av etterfestene kunne man høre det som nå var blitt en velkjent ”klikk-klakk”-lyd i det en av modellene trådte inn i rommet. At HAiKw/ vil sette spor i norsk motebransje i tiden som kommer er helt klart, og skal vi tro skoene vil det ikke være et lite ett heller!

Powered by Labrador CMS