Alle foto: Hlle Moos

Holzweiler hyller den norske sommeren

Holzweiler tok med publikum på et intimt campingeventyr på The Plant i København da de viste sin SS 19-kolleksjon «Vår Sommer» under Copenhagen Fashion Week.

Publisert

Kolleksjonen er en hyllest til den norske sommeren:

- Vi finner den norske sommeren veldig eksotisk og forskjellig fra resten av verden," sier med-grunnlegger Susanne Holzweiler, - og for oss handler det om å tilbringe tid i naturen, føle seg fri og være sammen med dem du er glad i. Derfor skapte vi en kolleksjon vi ønsker å se på våre venner og familier.

Vår Sommer er Holzweilers tiende kolleksjon, og antrekkene, stylet av Alexandra Carl, tar deg med på en tur fra skjærgården til den norske fjellverden. Fargepaletten er varm og levende, og flytter seg fra kysten med forskjellige nyanser av blått, grønt og mynte til den varmere gule, fersken- og rosainspirerte tonen av sene solnedganger. Et snev av neon fra redningsvester, armygrønn fra fjellandskapet og materialer inspirert av myggnett og telt.

Og i riktig Holzweiler-ånd ble kolleksjonen ledsaget av et kunstverk - denne gangen en fortelling av dikteren Alexander Fallo, som fanget stemningen og uttrykket med sine egne ord. I tillegg bidro den dansk-australske pianisten Alexander McKenzie med musikkskrevet spesielt for anledningen.

Showet fant sted i en gammel fabrikkbygning som tidligere ble brukt til plastproduksjon, men som nå drives av the Plant som ønsker å gjøre opp for bygningens ikke så miljøvennlige historie ved å lage det til en grønn scene. Det sterke fokuset på bærekraft passer godt inn i Holzweilers filosofi og var grunnen til at de valgte dette stedet for å vise sin nye kolleksjon.

Og teltduken som ble brukt under showet skal resirkuleres og brukes i Holzweilers ponchoer.

Powered by Labrador CMS