Identitet på Oslo Design Fair

Identitet er tema på Oslo Design Fair 24. til 26. januar. Temaet skal utforskes gjennom utstillinger og faglig program når messen arrangeres for femte gang.

Publisert

– I en digital verden hvor nesten alt er tilgjengelig og oppnåelig, hvordan viser vi hvem vi er? Identitet er et aktuelt og rikt tema, og åpner for en rekke spennende innfallsvinkler som vi gleder oss til å se nærmere på sammen med utstillere og besøkende til vårens messe, sier Grete Sivertsen, kreativ direktør for Oslo Design Fair.

Bokmålsordboka definerer identitet som summen av elementene som gir et enkeltmenneske eller et samfunn individualitet.

Identitet handler også om merkevarebygging. Driver man butikk eller eget selskap er det viktig å skape en gjenkjennelig profil, som målgruppen ønsker å identifisere seg med. Nasjonal identitet i møte med et internasjonalt marked er noe man har jobbet målrettet med i Norge i senere tid, med det resultat at norske merkevarer i dag gjør det skarpt i utlandet – fra klær og musikk til møbeldesign. Flere møbelprodusenter jobber også med historisk identitet – ved å hente frem og reprodusere glemte, norske designskatter, settes et nytt søkelys på den norske designarven, både i inn- og utland.

Trender og tendenser

Innenfor design og interiør har vi i flere år sett en fremvekst og feiring av det personlige gjennom unike håndverksprodukter, kunst i hjemmet samt interiører og fargepaletter inspirert av alle verdenshjørner – elementer som fortsatt reflekteres i trendene fremover. Messens tendensutstilling i januar er kuratert av stylist Kirsten Visdal i samarbeid med Per Olav Sølvberg, som tolker Identitet gjennom fire ulike trender for 2018. I utstillingen får duse, harmoniske paletter selskap av klare kontraster og spennende mønster, mens trygge, naturlige materialer møter high-tech med nye, lekne resultater. Utstillingen reflekterer også hvordan den grønne bølgen smitter over i interiøret i form av levende vekster, botaniske print og nye, bærekraftige kvaliteter.

Messetemaet vil i tillegg belyses gjennom et innholdsrikt faglig program, med spennende foredragsholdere fra både inn- og utland. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS