Therese Johaug fikk god respons med deltakelsen på Creators Cosmos

Johaug på Oslo Runway

Nytt av året på Oslo Runway er Creators Cosmos, hvor både mindre designere og mer kommersielle og etablerte krefter får vise seg fram i eget showroom. Therese Johaug stilte opp for å vise fram sin nyeste kolleksjon.

Publisert

Tekst og foto: Tone Skårdal Tobiasson

Johaug er en av merkevarene som denne sesongen er del av Oslo Runway og det nye showroom-konseptet Creators Cosmos. Og skistjernen føler seg tydeligvis hjemme i denne settingen: -Dette er utrolig moro, sier hun, omringet av den fargeglade vår/sommer kolleksjonen 2019. Hun forteller at de siste to årene har hun brukt mye tid på kolleksjonen og deltatt i prosessene både med design og med salg: - Jeg har vært med på salgsmøter, skrevet ordre og vært mye med i alt fra A til Å, forteller hun. De har store ambisjoner, også utenfor det norske markedet og allerede til neste år blir det tilstedeværelse på ISPO.

-Jeg er opptatt av hva jenter vil ha, så jeg har mye å si når det gjelder design og utforming. Sørger for at jakkene dekker rompa, for det vet jeg jenter liker. Og at toppene har en god, lang hals. Det er viktige detaljer som jenter foretrekker. Det handler mye om passform og hvordan klærne både skal ha motetilsnitt og fungere til trening. Og i vinterkolleksjonen legger jeg inn paneler med dunfôring, der hvor det er lett å bli kald.

Hun legger til at kolleksjon er godt mottatt i norske sportskjeder, og det er derfor ambisjonene nå vokser. Kristin Karlsen, som har fortid fra Moods of Norway, forteller at de jobber tett med skistjernen og til og med trener med henne. – Active Brands er virkelig et spennende sted å være.

Rett før har Vogues utsendte presenterte seg for Johaug og forklart at han virkelig liker kolleksjonen, og han spør nysgjerrig hvordan å uttale navnet hennes. I det han forlater rommet, forteller presseansvarlig Johaug at det var Vogue hun snakket med. Et lite gledeshyl unnslipper henne, akkompagnert en liten krigsdans: Det er tydelig at det å delta på Oslo Runway kan være vel verdt det.

Powered by Labrador CMS