Fra Michael Olestad visning. Foto:Indigtal Images/ OSLO RUNWAY

Michael Olestad vant BIK BOK RUNWAY AWARD

BIK BOK RUNWAY AWARD avsluttet denne sesongens OSLO RUNWAY på Sentralen med å kåre Michael Olestad som vinner av årets pris.

Publisert

De fem finalistene viste frem sine kolleksjoner for en fullsatt sal, hvor vinnerjuryen kåret Olestad som vinner av BIK BOK RUNWAY AWARD 2017.

Michael Olestad mottar med dette 100 000 kroner som er øremerket produksjon av ny kolleksjon eller bestilling av varer til salg. Det gis i tillegg en full visning under OSLRW i februar 2018, og Bik Bok stiller med en mentor.

Michael Olestad Nybråten. Foto: Indigtal Images/ OSLO RUNWAY

- Nå er jeg fantastisk glad! Stolt, lettet og utrolig sliten. Steget videre nå er showrom i Paris og forberedelser til visning under OSLO RUNWAY i februar 2018, sa den glade vinneren.

Michael Olestad Nybråten er utdannet i London med et fagbrev (foundation diploma) i kunst og design fra London College of Fashion og en bachelorgrad i mote fra Middelsex University. Han har bakgrunn som designer av dameklær for Acne Studios i Stockholm, og har også jobbet som designer for Ann-Sofie Back og Meadham Kirchoff. Hans merke Michael Olestad har en særegen farge- og materialbruk og kan kjennetegnes ved sine draperier.

Vinnerjuryens begrunnelse:

”Denne designerens visjon er tydelig. Vi elsker bruken av farger, materialer, og accessoarer, som tilsammen skaper en helhetlig tilnærming til design. Kolleksjonen har en eksklusiv aura samtidig som den er moderne, med en underliggende eleganse som vil appellere til et bredt spekter av kvinner. Designerens intuitive tilnærming har gitt et poetisk resultat. Vi liker også hvordan designeren har plassert merkets identitet klart og tydelig i Oslo. Vi mener dette viser en viktig forståelse for hvordan det lokale er det nye globale i dagens moteverden. Men viktigst av alt: Designeren har klart det som alle designere streber etter, nemlig å skape noe som føles lett og uanstrengt.”

De nominerte til årets pris var foruten Michael Olestad Nybråten Edda Gimnes, Kit Van, Moiré og Raske Rêvêr

Powered by Labrador CMS