Ingen messer i Berlin i sommer

Motemesser avlyst og utsatt

Det blir ingen motemesser i Berlin i sommer, og det er fortsatt uvisst hva som skjer i København i uke 32.

Publisert

I Berlin var Panorama var først ute med å avlyse, etter å ha slitt med økonomiske problemer også før corona-pandemien. Premium og Seek ble først utsatt til 28. juli, men arrangøren, Premium Group, sier nå at begge messene er avlyst. Det gjelder også konferansen Fashion Tech.

I Danmark har arrangørene CIFF og Revolver et nært samarbeid med bransjeorganisasjonene for å finne løsninger. De forholder seg lojalt til myndighetenes forbud mot større folkeansamlinger ut august måned. Dermed blir det ikke messe i København i uke 32.

Arrangørene og organisasjonene arbeider med flere scenarier. Høyst sannsynlig blir det gjennomført innkjøpsdager i de faste showrommene i Bella Center i slutten av august, og det arbeides med en redusert utgave av CIFF og Revolver i midten av september. Men i så fall blir det bare leid ut maksimalt halvparten av de messearealene som vanligvis disponeres. Når det gjelder moteshow og visninger råder også usikkerheten, men her jobbes det med digitale løsninger.

Den samme usikkerheten gjelder for de andre europeiske messearrangørene. Det er lite trolig at det blir moteuker i London, Paris og Milano. Pitti Uomo i Firenze er foreløpig utsatt til i september.

Powered by Labrador CMS