Søster Studioe er blant de fem nominerte til Bik Bok Runway Award

Nominerte til Bik Bok Runway Award

Årets nominerte designere til Bik Bok Runway Award er Bror August, HAiKw/, Merilin Kolk, O-F-C og Søster Studio.

Publisert

ik Bok Runway Award har blitt et springbrett for nye norske designere. Norsk design er i vinden som aldri før, og i år har det vært enda flere søkere til BBRA enn tidligere. Nominajonsjuryen har nå valgt ut de fem designerne som de mener fortjener internasjonal oppmerksomhet og en bredere plattform. Vinneren får finansiert produksjon av en full visning under Oslo Runway AW19 i februar 2019 og en pengepremie på 100.000 kroner.

Bror August

Bror August har gjort seg bemerket siden han lanserte sin første kolleksjon «Film Orange» i 2015. Han hadde sin første motevisning under NYFW i 2016, og har deltatt i utstillinger på institusjoner som Stedjik Museum (AMS) og Moderna Museet (STHML). Bror August har vist at han har en tydelig stemme, og har allerede blitt plukket opp av anerkjente publikasjoner som Dazed.

HAiKw/

HAiKw/ tilnærmer seg moten gjennom en samarbeidende praksis, og kjennetegnes ved at de lager klær i skjæringspunktet mellom abstrakt kunst og anvendelig hverdagsmote. De vektlegger det å lage egne prints og vevde stoffer tilpasset hvert prosjekt. HAiKw/ drives av designer Harald Lunde Helgesen, og designer og stipendiat på KHIO, Ida Falck Øien.

Merilin Kolk

Merilin Kolk, nylig uteksaminerte KHIO, utforsker temaer som relasjoner, identitet og virkelighetsoppfatning med store volumer i sin avgangskolleksjon. Merilin er opprinnelig fra Estland, og har en MA i økonomi fra UiO. Hun har også vært intern hos begge de tidligere BBRA vinnerene, Anne Karine Thorbjørnsen og Michael Olestad.

O-F-C

O-F-C er et designkontor i Oslo som består av kunstnere og kreative fagfolk innen design og audiovisuelle media og drives av Øyvind Ruud. Øyvind har bakgrunn fra både Central St. Martins og KHIO, med en MA i motemarkedsføring, branding og kommunikasjon. O-F-C har fokus på moderne funksjonalitet i sitt design og lager tidløse kvalitetsplagg som er bærekraftige i alle ledd.

Søster Studio

Søster Studio ble grunnlagt av designer Pernille Nadine i 2017. Søster Studio har et brennende engasjement for miljøet. Produksjonen avhenger ikke av sesongenes gitte behov, men lar seg heller inspirere av materialene de har tilgjengelig for å lage eksklusive, miljøvennlige kolleksjoner.

Årets nominasjonsjury består av Hege Aurelie Badendyck, grunnlegger og redaktør for The Cool Girl, stylist og konsulent, Ida Elise Eide Einarsdóttir, sjefredaktør for Melk & Honning, Jonna Bergh, sjefredaktør for STYLEBY, Thatiana Campelo Hjertum, innkjøpssjef og partner / YME universe, Admir Batlak, designer, Alexander Norheim, casting director, Ida Eritsland, moteteoretiker og journalist, Michael Olestad Nybråten, designer, Ragnhild Brochmann, kunst- og motehistoriker og skribent.

Powered by Labrador CMS