Oslo Fushion Festival i august

- I en tid preget av en global pandemi, i tillegg til klimaendringer og viktige sosiale og politiske bevegelser, ønsker vi å fremheve de transformative og kreative kreftene som setter en ny dagsorden innen mote, kunst og kultur, sier Elin Carlsen, daglig leder i Oslo Fushion Festival.

Årets tema for festivalen er From maker to change maker, og tar på alvor å belyse kreative aktører som bidrar til å skape nye tankesett og endringer innenfor bransjen. På programmet i år står en smykkekunstutstilling i samarbeid med Ali Shah Gallefoss, som løfter fram 10 av Norges fremste smykkedesignere. Dette inkluderer Hasla, Mold Atelier, Aur Studio, Boygal, Diawéne, Crystal Haze, Pearl Octopuss.y og David-Andersen. Utstillingen er tilgjengelig i Oslobukta under alle seks dager, og åpen for alle.

- Som en del av festivalen vil Oslo Runway også i år arrangere motevisninger. De fleste visningene vil foregå digitalt, og deles direkte på festivalen sine nettsider onsdag og torsdag. Full line up vil slippes i august, men vi kan allerede nå dele at de norske motemerkene ESP, Livid og Avenue, som alle har holdbarhet i fokus, vil vise fram sine neste kolleksjoner.

- Den årlige utendørsutstillingen med Collective Oslo i Oslobukta er også å finne på programmet. Utstillingen "Collective Diversity" feirer hvordan kreativ energi kan drive forandring, og hvordan de medvirkende kunstnerne beriker våre perspektiver rundt inkludering og mangfold. Noen av kunstnerne som stiller ut er Extraweg, Jesse Draxler, Arcin Sedgic, Vitaboy og Berglind Rognvaldsdottir.

- Som en ny gren under festivalen lanseres konseptet Sorgenfri Artwear i Oslobukta og digitalt. Utstillingen presenterer designere som arbeider i grensesnittet mellom mote og kunst, og fremmer fremtidens viktige stemmer i Slow Fashion. Navn på utstillere vil lanseres i august.

- Vi er utrolig glade for å kunngjøre et solid program med noen av Norges mest spennende designtalenter, i tillegg til kreative samarbeid med de ledende mote- og kunst-plattformene Oslo Runway, Collective Oslo og Sorgenfri Artwear, og kunstneren Ali Shah Gallefoss. Ved å samle flere nyskapende og kreative uttrykk under festivalen, har vi sammen et mål om å bidra til Oslos internasjonale posisjon som en kulturell destinasjon, sier Elin Carlsen

Powered by Labrador CMS