Foto: Indigital Images/ OSLO RUNWAY

Oslo Runway fortsetter

Oslo RUNWAY fortsetter, med visninger 22. til 24. august. Og initiativtaker Ditte Kristensen i THIS IS PR gleder seg over positive signaler om støtte fra Kulturdepartementet.

Publisert

Oslo Runway startet våren 2015 av THIS IS PR, med Ditte Kristensen som prosjektleder for arrangementet. De mente Norge savnet en arena hvor både etablerte og unge norske designere kunne vise sine fremtidige kolleksjoner til innkjøpere, presse, opinionsledere og sluttbrukere. Det viste seg fort at det var interesse og behov for dette, og OSLRW har siden da vokst seg stort og omfattende.

Arrangementet har hele veien blitt finansiert av OSLRW sine samarbeidspartnere, og ikke minst blitt gjennomført med en enorm dugnadsinnsats fra flere hundre personer. THIS IS PR har båret brorparten av dugnadsbyrden og økonomisk risiko. Det er nå en nødvendighet at OSLRW skilles ut av THIS IS PR. Deadline for dette har hele tiden vært 1. mai 2017.

Nå ser det ut til at arrangementet får offentlig drahjelp:

- Vi har denne uken fått svært sterke indikasjoner fra Kulturdepartementet om at de er villige til å bevilge midler til OSLRW. Det er derfor svært gledelig at flere av våre samarbeidspartnere deler den økonomiske risikoen med oss fram til vi har fått en endelig tilbakemelding fra det offentlige. Vi håper at de siste brikkene vil falle på plass, og åpner nå opp for at designere kan søke om å vise under OSLRW som vil gå av stabelen den 22-24 august 2017, uttaler prosjektleder for OSLRW, Ditte Kristensen, i en pressemelding.

- Norsk design er i verdensklasse og gjennom OSLO RUNWAY har både etablerte og nye norske designere fått en seriøs og samlende arena. Mote og tekstilbransjen er som verdens fjerde største industri en næring med et enormt potensiale, også for Norge. Derfor er det viktig at det offentlige sender et signal om at dette er en bransje de tar på alvor og at de erkjenner norsk mote som en viktig vekstnæring, heter det i pressemeldingen.

Powered by Labrador CMS