Vigeland-museet er en spennende visningsarena. Foto: @Vigeland-museet/ Ivar Kvaal.

Oslo Runway i hele Oslo

Oslo Runway går mot sin sjette sesong. Alle de 12 visningene og presentasjonene som viser under Oslo Runway-fanen (on-schedule) vil finne sted på ulike lokasjoner, spredt utover hele Oslo.

Publisert

En stor variasjon av visningssteder åpner for å vise presse og publikum mer av Oslo, samt skape nye konstellasjoner mellom mote, kunst og arkitektur.

- Vi har vært utrolig fornøyd med og være på Sentralen over flere sesonger, men for årets sesong ser vi frem til å ta i bruk hele Oslo. Jeg ser det også som en positiv utvikling at designerne ønsker og bruke en lokasjon som passer deres DNA, sier Ditte Kristensen, leder for OSLRW.

Vigeland-museet er en av de stedene som åpner dørene som visningsarena, hvor Cala Jade har fått æren av å vise i Fontenesalen og Eventyrsalen. Vigeland-museet ble bygget på 1920-tallet som atelier, bolig og fremtidig museum for billedhuggeren Gustav Vigeland (1869-1943). Bygningen regnes som et av de flotteste eksemplene på nyklassisistisk arkitektur i Norge, og i de vakre salene vises en nærmest komplett samling av Vigelands verk. I tillegg viser museet spennende utstillinger med samtidskunst.

- For oss er det et mål å trekke stadig nye besøkende til museet, og det er derfor spennende for oss å være visningsarena under OSLRW. Gjennom samarbeidet håper vi at flere vil få øynene opp for Oslos vakreste museum, og at vi vil kunne vekke en interesse for Vigelands kunst blant en ny målgruppe, uttaler Guri Skuggen, konservator ved Vigeland- museet.

Utover Vigeland-museet må spesielt Kristian August gate 23, der Nasjonalmuseets administrasjon holder til, nevnes. Veronica B Vallenes sin visning vil finnes sted i åttende etasje, i auditoriet som har originaldekor fra 1950-tallet og en fantastisk utsikt utover Oslo by. På Kunstnernes Hus vil Bik Bok Runway Award vinner Michael Olestad vise sin SS18 kolleksjon i billedkunstner Vanessa Baird sin utstilling, og at mote og kunst møtes på denne måten er i seg selv helt unikt.

På Økern, i Kabelgaten 13, inviteres man til visning i Elisabeth Stray Pedersen sin nyinnflyttede fabrikk. Lillunn-fabrikken ble kjøpt opp av Elisabeth Stray Pedersen i 2015 og har holdt til i Drammen frem til årskiftet. I de nye lokalene vil modellene bevege seg rundt blant symaskiner og tøyruller.

Fredag 26.01
Michael Olestad, Kunstnernes Hus, kl 11.00

IBEN, Nedre gate 7, kl 12.30

Line of Oslo, Krypton Film, kl 14.00

by TiMo, Theatercafèen, kl 15.30

Tom Wood, DogA, kl 18.00

FWSS, (annonseres senere), kl 20.00

Lørdag 27.01
Cathrine Hammel, (annonseres senere), kl 10.30

Veronica B. Vallenes, Kristian Augusts gate, kl 12.30

Elisabeth Stray Pedersen, Kabelgaten 13, kl 14.30

Cala Jade, Vigeland-museet, kl 16.30

Admir Batlak, Galleri Riis, kl 18.00

Maud & Fram, Christiania Teater, kl 20.00

Powered by Labrador CMS