Bankplassen 4, den nye hovedarenaen til Oslo Runway
Bankplassen 4, den nye hovedarenaen til Oslo Runway

Oslo Runway på Bankplassen

Oslo Runway får ny hovedarena i den ærverdige statsbygningen Bankplassen 4.

Publisert

Tidligere huset Bankplassen 4 Norges Bank, deretter Museet for samtidskunst. Museet for samtidskunst flyttet ut i september 2017. I dag står bygget tomt i påvente av nye leietagere. Det er derfor ekstra gøy at Oslo Runway skal få være med å vekke liv i den flotte byggingen i august, heter det i en pressemelding fra OSLRW-arrangørene.

Bankplassen 4 vil fungere som hoved arena for de fleste visninger samt BIK BOK Runway Award.

Bankbygget er i hugget, norsk granitt og marmor, og er en av Norges mest gjennomarbeidede og kostbart utstyrte bygninger, selv i internasjonal målestokk.

- Oslo har så mange fine kulturbygg, og det er veldig spennende at Oslo Runway har fått lov til å innta Bankplassen 4, i august. Dette er en unik bygning med svært høy kvalitet i formgiving, materialkvalitet og håndverksmessig utførelse. Vi er veldig stolte over å kunne vise norsk design i en slik ærefull bygning til både norsk og utenlandsk presse, sier Ditte Kristensen, initiativtager og daglig leder for Oslo Runway.

- Det er hyggelig å kunne leie ut eiendommen til visning av norsk mote i flotte omgivelser, nå som Museet for samtidskunst har flyttet ut. sier Endre Gjesteby, eiendomsforvalter i Statsbygg, som forvalter eiendommen Bankplassen 4.

I tillegg til Bankplassen 4 vil Oslo Runway også bruke store deler av Oslo by som visningsarena.

Powered by Labrador CMS