Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Slow motion mote

Norge er blitt verdenskjent for sakte-tv, og Veronica B. Vallenes har skjønt at presse og stylister gjerne vil ha tid til virkelig å få se klærne på nært hold. Siden hun også har et samarbeid med det norske smykkemerket Hasla, fortjener stylingen god gransking.

Publisert

Av Tone Skårdal Tobiasson

Foto: Indigital Images/Oslo Runway

Med utsikt over solfylte Oslo, på toppen av Nasjonalmuseets administrasjonsbygg, viste Veronica B. Vallenes sin kolleksjon for AW 18 mer som en installasjon enn en tradisjonell visning. Modellene vandrer rundt i to store rom, og poserer på små podier som er strategisk plassert slik at alle skal få se, og ta inn både detaljene og helheten. Etter å ha slitt med å se noe som helst på de to kveldsvisningene dagen før, er dette rene luksusen. Men så er også Veronica opptatt av fokus på de luksuriøse detaljene. – Denne har dun-fôr, stråler den fornøyde designeren etter visningen, og vi lar oss overraske for kåpen er både lett og tynn. – Hemmeligheten er et superkompakt dun-fôr fra Italia. Selve kåpen er i viskose, men fôret gjør at den er skikkelig varm.

Veronica er helt ‘på trend’ med store kåper og jakker. Men hun går sine egne veier med sitt minimalistiske design og rene linjer. Materialer velger hun på øverste hylle: Ull, mohair, silke og viskose. – For meg handler det mye om å lage plagg som kan følge deg fra morgen til kveld, og da må det være et materiale som tåler det og en design som er fleksibel. Som buksen i mohair, forklarer hun. Den er designet med et joggebuksesnitt, men på grunn av det utsøkte materialet og stilrene utførelsen så er dette bukser som kan få ben å gå på, fra sofa og til den røde løperen. – Vi har testet den med å bruke den og vaske den mye, og vet at den tåler det. Jeg liker å kalle det ‘effortless cool’, smiler Veronica. – Det skal passe flere figurer og aldre. Det skal ikke stramme, det skal være behagelig å ha på seg. Og hvert plagg skal ha mange anvendelser.

Veronica B. Vallenes. (Foto: Tone S. Tobiasson)

Et sobert fargevalg, med blåfargen som ‘popper opp’, og rutemønsteret på den dun-fôrede kåpen og jakken, er dette klær skapt for business på alle måter, og vil nok bli å se på Aker Brygge kommende høst. Samarbeidet med Hasla er ellers nytt denne sesongen, smykkemerket fra Valle i Setesdal benyttet anledningen til å lansere Pepple kolleksjonen; øreanheng, ringer og halssmykker i sølv og gullbelagt (0,5 micron 18 karat) sølv. Kolleksjonen er inspirert av vannpolerte fjæresteiner og akkurat fordi modellene virkelig tar den tiden det trengs for tilskuerne å få med seg alt, kommer også smykkene til sin rett. – De kom til Norge fra verkstedet i Bangkok for tre dager siden, smiler designeren Anne, andre generasjon Hasla. – Det er veldig morsomt å samarbeide med Veronica, ikke bare fordi vi er fra samme landsdel, men vi har også sterkt fokus på materialene. Personlig er jeg veldig opptatt av stener og ikke minst at sølv er på vei tilbake. Det er et utrolig fint materiale å arbeide med.

Og ikke minst kler de hverandre!

Powered by Labrador CMS