Rita Kile er godt fornøyd med ALlsize og Gard Erik Rolstad

Vil ha riktige varer til rett tid

Å kutte ned på forhåndsordrene for å redusere risiko og kapitalbinding og jakte på leverandører som kan levere riktige varer til rett tid blir stadig viktigere for innkjøperne.

Publisert

-Å ha tillit til selgeren og kunne stole på at leverandøren har et godt og solid system for levering, supplering og NOOS-lager er nesten like viktig som kvaliteten på varene.

Dette er utgangspunktet for de aller fleste av de flere tusen innkjøperne som kommer til Oslo for å se, kjenne, prøve og vurdere – og siden kjøpe inn for neste sesong. Selvsagt er det viktigste å finne fram til klær som passer inn i butikken og som faller i smak hos de fleste kundene. Men innkjøperne legger stadig større vekt på å redusere risiko. Både ved å redusere forhåndsordrene og jakte på leverandører som kan levere friske varer gjennom hele sesongen. Enten med gode B2B-løsninger, NOOS-lager, stort lager med gode suppleringsmuligheter, ekspressleveringer, omgående leveringer eller returordninger. Tiden da innkjøperne kjøpte opp mot 70 prosent av neste sesongs varebeholdning på forhånd og tok det meste av risikoen er så definitivt forbi. Nå er det fokus på å redusere risiko og kapitalbinding og skaffe seg leverandører som kan levere aktuelle varer gjennom hele sesongen.

- God kvalitet på varene, god service, stort utvalg i størrelser og en god B2B-ordning er noen av grunnene til at jeg velger Allsize, sier Rita Kile, som driver familiebedriften Lars Kile AS i Evje i Setesdal. Hun er i gang med innkjøp hos Gard Erik Rolstad, som er ny representant for Allsize i Norge.

Å få en jevn vareflyt med aktuelle varer gjennom hele sesongen er viktig også for Grethe Hansen, som driver Freequent i Arendal, i gang med innkjøp hos Freequents showrom i Moteforum. – Jeg bestiller en stor del av det jeg skal ha av hovedmerket Freequent og Muse Copenhagen, men holder igjen på forhåndsordrene og kjøper inn gjennom sesongen fra de andre merkene, sier hun.

Flemming Roth og Karin Søndeled (i midten) i gang med innsalget til Grethe Hansen (t,h.)
Powered by Labrador CMS