Færre poser hos KappAhl

Færre poser som benyttes mer er målet for bransjeinitiativet One Bag Habit. For KappAhl har dette ført til at poseforbruket i butikk er blitt redusert med 70 prosent i løpet av de første 15 månedene.

Publisert

Samtidig har årets salg av poser generert et overskudd på over 2,1 millioner kroner som nå doneres til arbeidet med bærekraftig utvikling.

– I dag sier 70 prosent av våre kunder nei til pose. Sammen har vi skapt en ny bærekraftig vane, sier KappAhls bærekraftsjef Fredrika Klarén i en pressemelding. – Vi er veldig fornøyd og det store engasjementet som One Bag Habit har ført til hos våre kunder og medarbeidere er svært positivt.

Mer bærekraftige posevaner

Bransjeinitiativet One Bag Habit handler om at vi må bruke færre poser, og at hver pose må brukes flere ganger. Ganske enkelt nye og mer bærekraftige posevaner. Og resultatet har ikke latt vente på seg, siden starten i juni 2017 er posekonsumet i KappAhls butikker redusert med hele 70 prosent.

Donasjoner

I tillegg donerer KappAhl alt overskuddet fra salget av poser til organisasjoner som jobber med å fremme en mer bærekraftig utvikling. I regnskapsåret fra 1. september 2017 til 31. august 2018 ble overskuddet 2.081.373 kroner, som nå doneres til organisasjoner som jobber med å redusere forsøplingen av naturen i landene hvor KappAhl har virksomhet:

I Norge: Handelens Miljøfond

I Sverige: Håll Sverige Rent i Sverige

I Finland: Håll Skärgården Ren

I Polen: Nasza Ziemia (Vår jord)

Viktig å etablere gode vaner

– Først og fremst retter vi en stor takk til KappAhl og alle kundene deres, men vi vil også gratulere med mer bærekraftige vaner! Det er nye vaner som disse som skaper en merkbar endring. Pengene vi har fått gjennom One Bag Habit vil gjøre stor nytte i vårt arbeid med å spre gode miljøvaner til alle barn i Sverige, Norge, Finland og Polen. Vi tror det er veldig viktig å etablere gode vaner for barn og unge så tidlig som mulig ved å formidle kontinuerlig informasjon om temaet. Donasjonen bidrar til å øke forutsetningene for en god og bærekraftig utvikling på vår planet. Sammen gjør vi en forskjell! sier Johanna Ragnartz, som er leder for Håll Sverige Rent.

(Pressemelding)

Powered by Labrador CMS