Lindex og WaterAid med prosjekt i Myanmar

Lindex og WaterAid lanserer et samarbeidsprosjekt for å øke tilgangen til rent drikkevann og sanitetstjenester og bedre hygieniske forhold i Myanmar.

Publisert

Prosjektet har som mål å styrke kvinner og jenter i lokalsamfunn hvor tekstilarbeidere lever, og det er en videreføring av Lindex’ og WaterAids samarbeid i Bangladesh.

I løpet av to år skal det installeres anlegg for rent drikkevann og ordentlige toaletter i lokalsamfunn og på skoler i Yangoon i Myanmar. Det å gi kvinner og jenter mulighet til å spre kunnskap og lede an i endringene i lokalsamfunnene er en viktig del av prosjektet. Prosjektet har også som mål å forbedre vann-, sanitær- og hygieneforholdene for tekstilarbeidere i fabrikker, som for det meste er kvinner.

- Grunnleggende behov er det viktigste, og uten tilgang til rent vann og gode hygieniske forhold vil ikke kvinner kunne oppfylle potensialet sitt. Vi er svært stolte av den positive effekten samarbeidet med WaterAid har hatt så langt, og vi ser frem til å fortsette arbeidet vårt sammen i Myanmar, sier Anna-Karin Dahlberg, Corporate Sustainability Manager i Lindex.

Lindex’ samarbeid med WaterAid er en del av motekonsernets bærekraftløfte for å utgjøre en forskjell for fremtidige generasjoner, der både kvinner og vann er fokusområder. Kvinner er de som er mest berørt av mangel på tilgang til rent vann og gode sanitærforhold, siden det ofte begrenser muligheten til å få en utdanning og evnen til å oppfylle potensialet sitt. Hver dag går millioner av kvinner i timevis for å få tak i vann, noe som betyr at de ikke har tid til å gå på jobb, gå på skole eller delta i samfunnet.

- Mange bedrifter innfører tradisjonelt begrensede tiltak for å sikre tilgang til rent vann og gode sanitære og hygieniske forhold i egne fabrikker eller i leverandørenes fabrikker. Men uten rent vann og tilgang til toaletter hjemme og på skolen vil folk fortsatt bli syke selv om arbeidsplassen er ren. WaterAids samarbeid med Lindex har tidligere endret livene til tusenvis av tekstilarbeidere i Bangladesh ved å forbedre tilgangen til rent vann og gi gode sanitærforhold i fabrikker, i lokalsamfunn og på skoler. Vi er veldig glade for at vi sammen med Lindex nå vil kunne fortsette å utvide denne innsatsen i Myanmar. Dette prosjektet vil ha stor innvirkning på tusenvis av mennesker, spesielt på kvinner og jenter, slik at de og deres familier kan være sunne, leve mer produktive liv og oppfylle mulighetene sine, sier Cecilia Chatterjee-Martinsen, generalsekretær i WaterAid Sverige.


Powered by Labrador CMS