Senterleder Veronica Evertsen tilbyr papirposer til alle butikkene i kjøpesenteret Nerstranda. Foto: Marius Fiskum

Papirposer i alle butikkene i Nerstranda

I kjøpesenteret Nerstranda i Tromsø kan kundene nå velge mellom plastposer og papirposer i alle 46 butikker. Det er et ledd i en større miljøplan.

Publisert

Papirposene bekostes av kjøpesenteret og har kun senterets logo. Senterleder Veronica Evertsen poengterer at posevalget er frivillig for leietakeren.

– Bakgrunnen er at Nerstranda ønsker å ta miljøtrusselen på alvor og tar aktivt grep for å kutte ned plastforbruket. Som et reelt alternativ til plast blir nå papirposer innført. Vi vil gi kunden ett valg når de handler hos oss. Kjøpesenteret Nerstranda har jobbet med å sette miljø i fokus en god stund. Jeg håper at det å gå foran kan være med å påvirke holdninger og bevissthet ved eget forbruk. Vi tror at en av faktorene for økt miljøbevissthet, er å kunne tilby kunden også papirposer i handlesituasjonen. Dette har vi kommunisert med våre leietakere, også at kjøpesenteret tar kostnaden. Leietakerne er utelukkende positive til dette, og vi er godt i gang med å gi dette tilbudet til kundene.

– Tar senteret kostnaden for å få dem i gang, eller har dere tenkt å ta kostnaden som en varig ordning?

– Når snøballen nå begynner å rulle og vi får masse gode tilbakemeldinger, så vil vi se an hvordan vi kommer til å forholde oss varig med hensyn til kostnaden. I dette bildet hører det også med at mange butikker også har papir. Utviklingen bestemmer. Det kan jo også dukke opp andre tiltak som har en tilsvarende miljøeffekt, fremholder Evertsen.

Unødvendige små poser

– Foreløpig er det bare Body Shop og Sunkost av faghandelsbutikkene som har kun papirposer?

– Ja, og de vil gjerne eksponere sin miljøbevissthet ved kun å tilby papir. Men forventningene er unison i spørsmålet alle nå stiller: Når kommer posene?

– La meg føye til for min egen del: I kommunikasjonen med leietakerne, er et viktig spørsmål om kunden når hun eller han kjøper en liten vare, også trenger en liten pose. Jeg tror at i ni av ti tilfeller kan du som kunde takke nei til den lille posen og ta den lille varen i veska eller et annet handlenett, eventuelt bruke bar én pose selv om du er innom flere butikker. Det er denne typen holdninger vi ønsker å være med på å påvirke positivt – for miljøet.

Powered by Labrador CMS