CEO i Bergans, Jan Tore Jensen og generalsekretær i WWF, Karoline Andanaur, kom med tydelige klimakrav til klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn
CEO i Bergans, Jan Tore Jensen og generalsekretær i WWF, Karoline Andanaur, kom med tydelige klimakrav til klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn

Bergans og WWF med tydelig klimakrav til Rotevatn

Save the Seasons, som Bergans og WWF står bak, støttes av 10 554 personer og 35 bedrifter. De krever varig vern av årstidene i form av reelle klimatiltak.

Under Arendalsuka overrakte Bergans og WWF Verdens naturfond resultatet av sin Save The Seasons-underskriftskampanje til klima- og miljøminister Sveinung Rotevatn.

Det var i januar 2020 at Bergans, i samarbeid med WWF, lanserte sin Save The Seasons-kampanje. Sammen tok de til orde for varig vern av årstidene ved å få dem oppført på UNESCOs verdensarvliste, med begrunnelse om at disse danner grunnlaget for hele vårt natur- og kulturmangfold.

Oppropet for årstidene og klimaet ble understøttet av en underskriftskampanje der både enkeltpersoner og bedrifter kunne vise sin støtte. Denne delen av kampanjen er nå avsluttet og resultatet ble overlevert klima- og mijøministeren, i Arendal.

Søker samarbeid Bergans, som tok initiativ til kampanjen, sier at dagens overlevering på ingen måte markerer slutten på deres engasjement. CEO i Bergans, Jan Tore Jensen, ønsker seg nå et tettere samarbeid med andre næringsaktører.

– For oss er dagen i dag en viktig milepæl. Oppslutningen fra næringsliv, organisasjoner og forbrukere er et sterkt og tydelig signal om at man ønsker at alle land skal være med å ta ansvar for en mer bærekraftig fremtid. Vi erkjenner samtidig at det er nå den viktigste delen av jobben begynner. I Bergans tror vi at utviklingen går raskere om vi står sammen, og vi ønsker å ta vår del av ansvaret, sier Jensen.

Både Bergans og WWF mener at kampanjen med tydelighet viser at det finnes et stort engasjement for klimaet både i befolkningen og i næringslivet, og at det nå hviler et stort ansvar på myndighetene.

– Klimaendringene er her nå, og de kommer til å bli stadig verre. Nordmenn har et nært forhold til naturen og årstidene, og vi kjenner sterkt på endringer som mildere vintre, kraftigere regn og mer ustabilt vær. Det er veldig motiverende at over 10 000 personer og 35 bedrifter nå har signert oppropet om å redde årstidene. Nå må politikerne ta folkets engasjement for å få ned klimautslippene på alvor, sier generalsekretær i WWF, Karoline Andaur.

Powered by Labrador CMS