REV Oceans konsernsjef Nina Jensen og Aclimas markedssjef, Ole Magnus Halvorsen
REV Oceans konsernsjef Nina Jensen og Aclimas markedssjef, Ole Magnus Halvorsen

REV Ocean og Aclima samarbeider om bærekraft

REV Ocean og den norske ullklærprodusenten Aclima har inngått en samarbeidsavtale for å utvikle nye bærekraftige løsninger i tekstilindustrien.

Publisert

REV Ocean har fokus på å skape positive endringer for havet og bygger for tiden et nytt, topp moderne forskningsfartøy med globale evner og ambisjoner. Selskapenes bærekraftsprogram omfatter alle aspekter av fartøyets operasjoner, inkludert bygningsmaterialer, energi, avfall, klær, mat osv. Til syvende og sist er målet å være så bærekraftig som mulig, inkludert klær, og innarbeide innovative naturprodukter. Samarbeidet skal se på hvordan marin plast kan brukes i klær på nye og innovative måter, og undersøke hvilke muligheter som ligger i råvarer som tang og fiskeskinn. I tillegg planlegges et begrenset opplag og en spesiell linje med ullklær i samarbeid med REV Ocean -nettverket.

REV Ocean vil ofte befinne seg i områder med ekstremt vær og tøffe forhold, og vil være avhengig av bærekraftig produserte plagg av høy kvalitet. Dette gir også helt unike muligheter for testing av funksjonalitet og materialer.

- Vi har store forventninger til hvordan vi kan samarbeide om å bruke kompetansen i begge selskapene til fordel for miljøet og fremtiden. Hos Aclima baserer vi virksomheten vår på naturlige fibre, og fokus på bærekraft er derfor helt naturlig. Samtidig ønsker vi å være en pådriver i utviklingen. Den verdensledende ekspertisen som finnes i REV Ocean vil være utrolig viktig i dette arbeidet, sier Aclimas markedssjef, Ole Magnus Halvorsen.

Å finne og implementere nye og bærekraftige løsninger krever samarbeid på mange forskjellige nivåer. Begge selskapene ser at globale hav- og miljøutfordringer ikke kan løses ved individuelle handlinger alene. Dette samarbeidet vil være en viktig drivkraft for å vise frem hvordan selskaper kan jobbe sammen for å bekjempe nye havløsninger.

REV Oceans konsernsjef Nina Jensen sier: - Samarbeidet med Aclima er et godt eksempel på hvordan REV Oceans oppdrag kan utføres i praksis. Å gå 'fra nysgjerrighet til forståelse for løsninger' er kjernemålet vårt, og vi er glade for å se at virkelige bærekraftige produkter blir gjort tilgjengelige som teamet vårt kan begynne å bruke, samtidig som de utvikler innovative løsninger og oppmuntrer andre selskaper til å gjøre det samme.

- Det sier seg selv at vi stiller spesielt høye krav til våre partnere knyttet til bærekraft. I tillegg betyr forholdene vi ofte opererer under at vi også er kompromissløse og ber om at alt utstyr har en høy teknisk kvalitet. Derfor var Aclima det mest naturlige valget for oss, sier Anne Slaaen, Sustainable Uniform Program Advisor for REV Ocean. (Pressemelding)

Om Aclima

Aclima er et norsk familieeid selskap basert i Drammen og Krøderen. Aclima har målrettet kvalitet, tekstilinnovasjon og en lidenskap for friluftsliv siden 1939. Ullspesialisten med sin produksjon på Aclimas egen fabrikk i Estland fokuserer på merinoullprodukter av høy kvalitet for det profesjonelle og utendørs markedet.

OM REV Ocean

REV Ocean er et ideelt selskap opprettet med ett overordnet formål og ambisjon-å gjøre havet vårt sunt igjen. REV Ocean ble etablert i Norge i 2017 for å muliggjøre og inspirere til gode løsninger og bekjempe det negative presset som for tiden påvirker havet. Den vitenskapelige strategien går ut på å håndtere plastforurensning, klimaendringer og miljøpåvirkningen av uholdbart fiske.

Powered by Labrador CMS