Zalando åpner Norden-lager i Sverige

Zalando investerer videre i Norden og har nå bestemt seg for lokaliseringen av det første nordiske logistikk- og distribusjonssenteret i Sverige senere i år.

Publisert

Sammen med NREP Logicenters, vil Zalando bygge varelager og distribusjonsfasilitet i Brunna, i Stockholmsregionen. - For å imøtekomme kravene fra nordiske kunder og legge til rette for videre vekst, er det avgjørende å investere i tiltak som gjør handleopplevelsen så sømløs og enkel som mulig. De første pakkene er planlagt å forlate de nye fasilitetene i Brunna senere i år, heter det i en pressemelding fra Zalando..

- Zalando har en modig, men gjennomførbar, visjon for de nordiske markedene. Vi ønsker å styrke og forbedre vår posisjon og øke våre inntekter til 1 milliard euro i løpet av de neste årene. For å lykkes må vi fortsette å investere i vår plattformstrategi, og utvide vårt logistikknettverk lokalt for å komme enda nærmere våre nordiske kunder. Utsendelser fra vårt nye distribusjonssenter nær Stockholm starter de nærmeste månedene, sier Rubin Ritter, Co-CEO i Zalando.

Det nye varelageret og distribusjonssenteret i Stockholm sikrer at Zalandos voksende kundebase i Norden vil oppleve en mer sømløs kundereise, og vil motta sine bestillinger raskere. De første testutsendelsene starter i år og senteret vil være i full drift i 2018.

Et lager i Stockholm-regionen vil redusere behandlingstiden, og kunne sikre leveranser neste dag i alle nordiske hovedsteder (Stockholm, København, Helsinki og Oslo), med et potensial for leveranser samme dag i Stockholm. Når distribusjonssenteret er i full drift, kan Zalando halvere behandlingstiden i hele den nordiske regionen (til 1-2 dager i Sverige og Danmark, og 1-3 dager for kunder i Norge og Finland).

- Det nordiske e-handelsmarkedet er modent og utvikler seg raskt. Å sikre kundetilfredshet, korte ned på ekspedering av ordrer og levere et moteriktig utvalg er avgjørende elementer i den videre utviklingen. Det er grunnen til at vi investerer i å etablere et nytt 30 000 kvadratmeter lager og distribusjonssenter nær Stockholm, og utvider vårt utvalg med mer enn 100 nordiske merkevarer, deriblant Holzweiler, Hunkydory og House of Dagmar, sier Kenneth Melchior, Nordensjef i Zalando. - Når vi får dette på plass, planlegger vi fremtidige pilotprosjekter med innovative tjenester som ”return on demand”.

Powered by Labrador CMS