Høyer lanserer MAUD og FRAM

Til høsten lanseres to helt nye norske merker med Høyer i ryggen. – Nå realiseres noe jeg har drømt om i 8 år, sier Ørnulf Høyer.

Publisert

Etter starten i 2004 etablerte Høyer seg raskt som et av de største motehusene innenfor luxury brands i Norge. De har med stor suksess introdusert merker som By Malene Birger, Sand, Tiger of Sweden og NN 07 til det norske markedet. Til høsten lanserer de to egne brands for dame og herre: MAUD og FRAM.

For sterke kvinner

Designer for MAUD er Sophie Noel Vanay. MAUD er inspirert av sterke og ikoniske kvinner, og fokus ligger på å skape plagg som skiller seg ut i mengden og som har høy kvalitet. Klær som er anvendelige, lette å forelske seg i og som du kan vende tilbake til gang etter gang.

Hun beskriver merket slik:

« I dag kommer påvirkninger fra alle kontinenter. Stilepoker mikses og trender skifter raskt. Samtidig som vi er i konstant forandring, søker vi gjenkjennelige forbindelser som gir mening. Stil defineres ikke lenger gjennom trender, men gjennom hvordan du bærer et plagg og gjør det til ditt. Derfor ønsker kvinner klær som berører dem, og som har følelsesmessig, historisk og fysisk forankring. MAUD er Inspirert av sterke kvinner. Skapt for sterke kvinner. Visjonen er å skape et brand med plagg som skiller seg ut i mengden, og som har en sann kvalitet. Vi vil skape enestående, men anvendelige klær som er lette å forelske seg i, og som du kan vende tilbake til gang etter gang.

Hver kolleksjon MAUD lanserer vil være inspirert av en ikonisk kvinne. Gjennom henne skapes nye kombinasjoner av tradisjonelle og utradisjonelle materialer, og silhuetter der fortid og nåtid forenes.»

Arv, detaljer og håndverk

Designer for FRAM er Thomas Frodahl. FRAM er en hyllest til en tid før masseproduksjon, en tid da ting ble laget for å vare. Klærne er nostalgiske, men gjenspeiler en moderne tidsånd.

«Det fantes en tid før masseproduksjon, en tid da ting ble laget for å vare. FRAM er en hyllest til den tiden – vi vil bringe den tilbake.I en verden med høyt tempo, minner FRAM om at livet nytes best sakte. Klærne er nostalgiske, men gjenspeiler en moderne tidsånd. Vårt ønske om en forenklet tilværelse og renere samvittighet har bidratt til større fokus på miljøvennlige og bærekraftige materialer. Vi er villige til å bruke mer på mindre, men forventer samtidig en varig, og mer meningsfull tilknytning til våre plagg. Derfor har vi lagt stor vekt på detaljer, håndverk og arv.»

Powered by Labrador CMS