Tux by Katarina Flatland

Klar for en ny vri på dressen? Katarina Flatland gir oss sin tolkning av smokingen i en ny samarbeidskolleksjon med merket Aphru.

Publisert

Tekst og foto: Julie Opsvik

Anita Godell har siden oppstarten av Aphru i 2014 servert oss behagelige plagg i jersey-kvalitet. Med den nye kolleksjonen Tux by Katarina Flatland viser hun at også den klassiske smokingen kan få en komfortabel vri, og det uten å miste elegansen.

Aphru har som mål å møte den moderne kvinnen der hun er – på alle arenaer. En aktiv multitasker som Katarina Flatlad er derfor ikke et unaturlig valg av samarbeidspartner.

Kolleksjonen inneholder tre plagg, jakke, bukse og skjørt
Kolleksjonen inneholder tre plagg, jakke, bukse og skjørt

- Aphru er et fantastisk merke og jeg har lært så mye i denne prosessen. Hvor omfattende det er å lage en kolleksjon og ikke minst det å sitte i 2017 å tenke på hva som er trendy i 2019! Det er også fint å jobbe med et merke som har fokus på bærekraft og etikk, forteller Katarina Flatland under lanseringen av kolleksjonen i Aphru-butikken på Paleet onsdag kveld. - Jeg fikk bli med til Milano hvor jeg møtte Giovanna, en skikkelig italiensk dame som styrer fabrikken der nede. Jeg hadde med meg søsteren min og mamma. Noe jeg er litt ekstra stolt over her i dag er at kolleksjonen er inspirert av min mor som er den mest stilfulle kvinnen jeg vet om. Hun er klassisk, men, som Jan Thomas sa, ikke kjedelig!

Katarina har på seg den hvite varianten av smoking-buksen og jakken, stylet med oversized joggesko. Anita forteller meg at Katarina er en buksejente, og hun sier seg enig:

- Buksen er kanskje det plagget jeg er mest fornøyd med, selv om jeg ikke tenkte det i utgangspunktet. Den har strikk i livet, så det er som å ha på seg joggebukse, men det ser heldigvis ikke sånn ut, forteller hun og viser frem plaggene.

- En ting jeg ønsket var å lage en kolleksjon som man kan gå med fra jobb til fest. Det er litt komisk, for det har jeg faktisk gjort i dag hvor jeg startet dagen på Universitetssykehuset med gynekologisk undervisning, og nå er jeg her! Så jeg har faktisk klart å designe klær som går til enhver anledning, sier Katarina fornøyd. - Og så får du veldig fin rumpe i den! Utbryter mannen hennes Harald Meling Doublog, etterfulgt av latter.

Kolleksjonen består kun av tre plagg: en kjole, en bukse og en dressjakke. De er alle inspirert av smokingen, og kommer i hvitt og sort. Designeren bak Aphru, Anita Godell, har på seg den sorte varianten av buksen og jakken, også med joggesko til. Buksen har en retro splitt i front på leggen, og stoffet kjennes svært komfortabelt.

- Aphru er kjent for sitt bærekraftige fokus – på hvilken måte kommer dette til uttrykk i denne kolleksjonen?

- Stoffet er fra Europas ledende leverandør av resirkulert polyamid. Dette er faktisk resirkulerte plastflasker! De har spesialisert seg på å ta i bruk materialer som ikke kan brukes til noe annet - og lager stoffer av det. Knappen er av resirkulert hemp, forteller Anita og henviser til antrekket hun har på seg.

Mange gjester på lanseringen - blant dem Jan Thomas
Mange gjester på lanseringen - blant dem Jan Thomas

- Bærekraft handler jo også om anvendelighet. Dette er ikke plagg som er «kleshengervarmere», men som kan brukes til enhver anledning og som er sesonguavhengige. I tillegg er produksjonen hos små håndverksfamilier i Milano og i fjellene rundt Milano.

- Dere skriver i pressemeldingen at plaggene reflekterer lidenskapen til de som har vært med i prosessen, kan du utdype dette?

- Vi produserer hos små familiebedrifter hvor hvert plagg er laget med kjærlighet. Italia har jo bygget opp hele sin økonomi rundt stoff og klesproduksjon, så det er en lang historie og et viktig fag. Vi jobber med veldig flinke folk. De som kutter stoffene våre har en håndfull kunder som Chanel, Missoni, Dolce & Gabbana, Prada – og oss!

Powered by Labrador CMS