Pernille Fristad og Michelle Khare på catwalken. Til høyre: Den spanske modellen Chiara Bordi. (Foto: Joanna Mitroi)

Kepaza med suksess i London

Den unge designeren Pernille Fristad(25) debuterte på London Fashion Week med klesmerket sitt Kepaza.

Publisert

London Fashion Week gikk av stabelen fra 15. til 20.februar. Selv om moteuken er godt kjent for moteinteresserte nordmenn flest, er det ikke selvsagt at norske merker deltar. Fristad viste den nye kolleksjonen ”Bring Your Light”. Kepazas unike print, geometriske former og lekne klær ble vist på catwalken på Fashion Finest-programmet. 15 modeller gikk ned catwalken i Kepaza-klær.

Kepaza hadde med den amerikanske youtuberen Michelle Khare fra Los Angeles som har 1 million følgere på sin youtube-kanal. Michelle er bare 1.58cm høy og er derfor den laveste modellen i London Fashion Week. Kepaza hadde også med seg spanske modellen Chiara Bordi som har protesepå ene beinet. I tillegg gikk norske Nicole Elisabeth Stia Røsholt modell for flere klesmerker, inkludert Kepaza.

Mangfold

- Mangfold er utrolig viktig for Kepaza fordi vi kler opp mange forskjellige kvinner. Det har alltid vært viktig for oss å ha forskjellige modeller på catwalken og på sosiale medier for å vise at alle kvinner har noe spesielt ved seg, uavhengig av høyde, størrelse, etnisk bakgrunn og alder, sier Pernille Fristad.

Merket ble opprettet av Fristad allerede da hun var 19 år, men da var det foreløpig bare et sideprosjekt til studiene på moteskolen Esmod i Oslo.

Siden den gang har Kepaza blant annet deltatt på New York Fashion Week tre ganger, og fått klær inn i butikker i både New York, London, Park City og Oslo.

Inspireres av kvinnelig styrke

Kolleksjonen som ble vist under årets London Fashion Week heter Bring Your Light, og er inspirert av et ønske om at kvinner skal våge å bidra med det de har inni seg som gjør dem spesielle. Fristad mener alle kvinner har så mye å tilby, og at en viktig del av dette er å tore å gå i akkurat det man selv ønsker. Den aktuelle kolleksjonen inneholder mest kjoler, men har også noen capes, som Kepaza er kjent for, og et unikt skjerf.

- Mitt ønske er å få kvinner til å elske seg selv og smile mer gjennom lekne og fargerike klær, sier Pernille Fristad.

Etter showet har Kepaza blitt kontaktet av kjente stylister i London og butikker i både England og andre land. (Pressemelding)

 

 

Powered by Labrador CMS