Edda Gimnes med teppe- og tapet-kolleksjon

Den norske motedesigneren Edda Gimnes, som står bak bak merket EDDA, lanserer nå en teppe- og tapetkolleksjon sammen med InHouse og Storeys.

Publisert

- EDDA handler om å kombinere kunst og mote på en uventet måte, og skape et lekent og levende univers, forteller Edda Gimnes. Hennes særegne stil er et resultat av kombinasjonen av eklektisk design og dristige mønstre med eksperimentelle uttrykk.

- Edda har en unik evne til å oppfatte samtiden, og bruke sin kreativitet og penn til å skape oppsiktsvekkende og tidsriktige mønstre på sine kleskreasjoner. Det var tydelig for oss at disse kunstverkene ville passe svært godt sammen med våre produkter, og det er med stor glede at vi nå kan bringe Eddas karakteristiske strek fra moteverden og inn i de mange hjem, forteller kreativ leder i InHouse og Storeys, Torhild Rustenberg.

Kolleksjonen tar utgangspunkt i to ulike EDDA-mønstre, og inneholder til sammen 12 teppedesign, fire tapetvegger og fire tapetsirkler.

De svart/hvite Lekne og særegne design i svart og hvitt hentet fra mønsteret til EDDAs A/W19 kolleksjon.

- Illustrasjonene har utgangspunkt i gamle smykker og objekter med affeksjonsverdi for meg, blant annet en vintage brosje jeg fikk av vaktmesteren på skolen og gamle smykker etter mormoren min Gudrun. Jeg synes kombinasjonen av det intrikate håndarbeidet og min strek har kommet til sin rett, og jeg gleder meg over at EDDA nå kan kombinere kunst og mote også i interiørverdenen. Idéen er å vise frem et kunstverk på en utradisjonell måte - ta det ut av rammen og gjøre det til en sentral del av rommet, utdyper Gimnes.

Designene kommer med svart og hvit bakgrunn, og det er fokusert på ulike områder fra det detaljerte arbeidet i de forskjellige produktene, dette gir designene en ekstra dimensjon av identitet. EDDA er kjent for sin bruk av trompe-l´æil effekter, og disse får et forsterket uttrykk i teppene gjennom dybder og ulike teknikker i teksturen.

De blomstrende Fargerike og frodige design med håndtegnede blomster. EDDAs særegne uttrykk og raffinerte fargebruk kommer tydelig frem på de vakre blomsterdesignene, som originalt var mønsteret på hennes kolleksjon fra S/S 19. Blomstene kjenner vi igjen fra den norske floraen, og de friske fargene kombinert med EDDAs lekne strek gir et blomstermønster helt utenom det vanlige.

- I de blomstrende teppene har vi fokusert på ulike områder av det originale trykket, og lekt med stort og smått, perfeksjonering av farger, kontraster i garn og ulike detaljer. Det har gitt fire unike tepper, forteller Rustenberg.

De ensfargede Kolleksjon består også av fem ensfargede tepper i håndvevd Tencel. Teppene kan brukes alene, eller i kombinasjon med de andre produktene fra kolleksjonen – og vil bidra til å sette en frisk farge på tilværelsen.

- I tillegg til sine flotte mønstre, preges EDDAs kolleksjoner ofte av sterke statement farger. Dette har vi inkludert i kolleksjonen gjennom en serie av ensfargede tepper. Trompe-l´æil effekt har vi forsøkt å integrere med en signatur som er carvet inn i de ensfargede teppene. Det gir det lille ekstra som EDDAs kolleksjoner alltid har, avslutter Rustenberg.

EDDA-kolleksjonen er tilgjengelig for bestilling hos alle InHouse og Storeys forhandlere i Norge. Teppene er håndtuftet/-vevd i New Zealand-ull og/eller Tencel.

Om Edda Gimnes

Med sin unike strek og uttrykksfulle kleskreasjoner, hvor mote møter kunst, har Edda Gimnes raskt skapt et navn for seg selv innen moteindustrien. Hennes unike strek har skapt en gjenkjennelig identitet som tiltrekker seg en ny generasjon kunder i alle aldre som er på jakt etter unikhet. De uttrykksfulle klærne hennes har blitt brukt av superstjerner som Lady Gaga, Gigi Hadid og Cardi B, og Edda har blitt presentert i både museer og kunstinstallasjoner. Hun er en av de yngste designerne som noensinne har blitt utstilt på The Met i New York, og hennes kreasjoner har blitt kjøpt inn av Nasjonalmuseet. Edda Gimnes har base i London.

Powered by Labrador CMS