Spennende samarbeid mellom ESP og Fæbrik
Spennende samarbeid mellom ESP og Fæbrik

Fæbrik samarbeider med ESP

Fredag slipper Fæbrik og ESP et spennende samarbeid. Nå kan du sy en ESP-jakke selv.

Publisert

Jenny Skavlan, Mari Norden, Ingrid Bergtun og Ingrid Vik Lysne har laget hver sin variant av et klassisk ESP mønster, jakken Apprentice Jacket. Jakken har vært i ESP kolleksjoner siden 2018, og er lager for å kunne være en allsidig ulljakke for flere sesonger og måter å bevege seg på, for eksempel sykkel.

- Vi fire i Fæbrik har laget hver vår hack av et ESP-jakkemønster, med masse ulike detaljer som lommer, skuldercapes, knytebelte, ulike krager osv. Et samarbeid med ESP tror vi er med på å "rebrande" sying, ved å vise at redesign ikke bare trenger å være en veske sydd av en jeans, men også en ESP-jakke, bare at du har sydd den selv. Vi håper også at dette samarbeidet kan inspirere andre store klesprodusenter til å tenke nytt om hvordan overskuddstekstilene deres kan utnyttes, sier Fæbrik jentene.

Mønster og stoffpakke er tilgjengelig i Fæbrik sin nettshop, og inneholder mønster utviklet i samarbeid med Manufacture Oslo, utviklingsstedet hvor ESP har studio. Mønsteret er utviklet i 3D designprogrammer CLO og er et viktig verktøy i fremtidens design og produktutvikling. Stoffene kommer fra ESP sitt lager og er fortrinnsvis overskuddsmateriale.

Tiltaket har som hensikt å være en løsning på overskuddsmateriale både i egne og andres lager. Kunden får til gjengjeld tak i førsteklasses stoffer som man normalt ikke får tilgang til.

- Ved å koble ESP med Fæbrik ønsker vi å vise at det finnes enda større bredde i visuelle uttrykk innenfor det å lage selv. Vi tror denne retningen er et viktig ledd i bærekraftig klesproduksjon, om de plaggene som syes fungerer til sitt bruk. Samt skape kunnskap og innsikt i hvordan plagg blir laget og vedlikeholdt. Der ønsker vi å gi vårt bidrag, avslutter Elisabeth Stray Pedersen.

Fæbrik x ESP pakken koster 1899 kroner og inneholder ullstoff og symønster til alle de fire hackene. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS