Flittige hender i Bredtvedt kvinnefengsel har strikket jakkene for IBEN
Flittige hender i Bredtvedt kvinnefengsel har strikket jakkene for IBEN

Iben produserer i Bredtvedt kvinnefengsel

Det norske klesmerket IBEN har samarbeidet med Bredtveit kvinnefengsel og designet en strikkejakke som er produsert av de innsatte.

Publisert

- For Spring Summer 18 kolleksjonen ville vi hylle sterke kvinner, hylle verdiene som ligger i kvinner, det å ta vare på andre og gjøre noe bra for noe større enn seg selv. Hovedinspirasjonen i kolleksjonen er hentet fra organisasjonen Womens Voluntary Services som ble etablert på 30 tallet. Der kvinnenes styrke lå i det å heve andre for en bedre sak og å bygge hverandre opp.

På bakgrunn av dette valgte vi å gjøre et samarbeid med Bredtveit kvinnefengsel. Det føltes naturlig å bruke disse kvinnene som en ressurs. Vi ønsket å gi andre kvinner en menig med hverdagen. Samarbeidet med Bredtveit passer oss derfor som merkevare helt perfekt. Med dette prosjektet har vi sammen skapt engasjement, betalt arbeid for innsatte, laget med garn fra en norsk garnprodusent, strikket for hånd i Norge.

Vi har hatt én kontaktperson gjennom fengselet, og mange hender har vært innom prosjektet da dette har blitt gjort av de som soner på åpen avdeling. Resultatet er en «chunky» strikkejakke som symboliserer håndverk og samarbeid mellom sterke kvinner på hvert sitt plan, sier gründer og designer Anh-Marthe Storheil, som er meget opptatt av å ta sosialt ansvar, og som gjerne gjøre flere lignende prosjekter.

Jakken er solgt til flere butikker i Norge og vil være å finne rundt om i landet i slutten av januar med denne skriften på merkelappen:

“IBEN believes that the purest womanly strength is to elevate your next for a greater cause and with good intentions empower each other. This garment is the result of collaboration with the Norwegian prison. It is hand knitted by women given the opportunity of doing something beyond self.”

Viktig jobb

Anh-Marthe Storheil
Anh-Marthe Storheil

En av de ansatte ved Bredtvedt sier det slik::

- For oss har dette vært en viktig jobb, først og fremst fordi strikking, som ikke har noen stor status som arbeidsoppgave, plutselig viste seg å være nyttig likevel. Og at det faktisk er noe jentene kan jobbe med ute.

Det er spesielt artig for meg at de tar dette så alvorlig, og er veldig nøye på at det de leverer fra seg er bra nok utført. Jeg ser jo også at de er stolte over å få jobbe for noen utenfra, og at arbeidet prises, som om det skulle vært helt «vanlige» strikkersker.

En av de innsatte sier:

- Jeg synes det er gøy å få et slikt oppdrag fra en designer. Det hjelper også å få tankene vekk når du strikker. Tenke på noe annet. Blir også gøy å se folk som går med jakkene du selv har strikket. Og ikke minst det å lære å strikke. Det setter jeg pris på.

Powered by Labrador CMS