Andreas-Malo-Dyb
Andreas-Malo-Dyb

Med sko som lerret

Kastel er noe så sjeldent som et norsk skomerke med fokus på sneakers i enkle siluetter til han og henne. I et unikt samarbeid med to kunstgrupperinger er det laget en samling med sko med kunst som vises i motebutikken YME i Karl Johans gate i Oslo lørdag 24. oktober.

Publisert

Andreas Malo Dyb

Det engang California - baserte merket som nå drives av Andreas Malo Dyb i Oslo, åpner en skoutstilling for publikum i YME i Karl Johans gate lørdag. I nært samarbeid med to spennende kunstgrupperinger og med utgangspunkt i Kastel sin skomodell «Dale» i sort lær, har kollektivet Broslo bestående av Nicolay Gyllenhammer og Jonny Åseth samt Henrik Kleppe sammen med Robert Rodrigues fått 24 par sko hver, hvor de har brukt skoen som «lerret».

Utgangspunktet er Kastels modell Dale all black.

Med full kunstnerisk frihet er det laget 48 par absolutt unike kunstverk fra størrelse 36 til 45. De blir vist som en salgsutstilling i 14 dager før den reiser videre på en nordisk turne til Stockholm og København.

Andreas Malo Dyb har overtatt rettighetene til Kastel fra amerikaneren som skapte merket på 90-tallet. Han har studert industridesign i Milano og jobbet et år i produksjonslinjen til Dale Skofabrikk i Dale i Sunnfjord. Denne tiden ble brukt til å lære seg håndverket fra grunnen samt prosessen bak produksjon av fottøy.

Henrik Kleppe

Kunstnerisk samarbeid

aHenrik Kleppe Worm-Müller er kritikerrost kunstner som trives i prosesser der fotorealistiske uttrykk og motiver gjennomgår teknisk og innovativ malerisk bearbeiding. Behersker og benytter teknikker der maling prikkes, skrapes og fordrives på en måte som man ikke kan unngå å bli nysgjerrig på selve arbeids- prosessen.

Henrik Kleppe om prosjektet:

- Vi har valgt å kalle denne skoserien for "LUX". Tidligere, jobbet jeg med nattbilder som prosjekt. Jeg fotograferte om natten, spesielt urbane landskap. Dette utvidet seg blant annet til fyrverkeri.

Utgangspunktet til temaet var det kunsthistoriske begrepet Chiaroscuro. Chiaroscuro er en beskrivelse av Lys og mørke. Malere som Caravaggio benyttet seg av denne effekten, dette gir bildet en ytterligere tredimensjonell virkning.

I denne serien ville jeg ta mitt tidligere prosjekt litt tilbake. Så slo jeg meg sammen med Robert Rodrigues, som er en dyktig airbrush-kunstner. Vi har valgt fire temaer: Outerspace, lightnings, northern lights og fireworks.

Broslo

Brosloer et Oslobasert kunstnerisk samarbeid mellom Nikolai Gyllenhammar og Jonny Aaseth. To kreative sjeler med en kreativ energi og leken tilnærming til alt de gjør. Det settes svært få begrensinger i deres prosjekter og formspråk, enten det gjelder storformater med candypaint, bygge motorsykler eller skape et designkjøkken fra scratch ut fra gamle pianoer.

Fra Broslos prosjekt

Nikolai Gyllenhammar om prosjektet:

- Vi begynte med ideen om å feste messingdeler på skoene. Messing er et varig materiale, som er like fint når det er nypolert, som når det er ripete, skittent og irret. Vi tok utgangspunkt i vårt tidligere verk "Speed Chaser» , re-designet verket i messing, kobber og aluminium, med en blanding av vannskjærte detaljer, og håndbearbeidete deler, og endte opp med en ganske vill "piece", bestående av over 100 forskjellige deler, popnaglet sammen som et gammelt fly. Vi vannskjærte så 48 messingdeler med Speed Chaser skriften, og håndbanket dem til formen på skohælen. Speed på venstre, og Chaser på høyre.

Powered by Labrador CMS