cubusbutikk.jpg

Cubus og Varner-Gruppen vant Handelsprisen 2011

I konkurranse med 370 kjeder i 40 bransjer innen norsk varehandel, ble Cubus og Varner-Gruppen i dag kåret til vinner av Handelsprisen 2011.

Publisert

Videointervju med Marius Varner, adm. dir i Varner-Gruppen: Hovedorganisjonen Virke

Prisen deles ut under Handelskonferansen 2011, og det var statssekretær Halvard Ingebrigsten fra Nærings- og handelsdepartementet som offentliggjorde vinneren i dag. Det skriver Hovedorganisasjonen Virke, som er en av prisutdelerne, på sine nettsider.

- Imponerer stort

Ingebrigsten uttalte at Cubus og Varner-Gruppen har imponert stort med sin utvikling de siste årene.

- I et krevende marked i etterdønningene av finanskrisen har de fortsatt å vokse godt over bransjesnittet i Norge, og gjennomført en betydelig ekspansjon i utlandet. Kjeden har utviklet en svært sterk posisjon og merkevare, ikke minst blant yngre kunder, de siste årene, sa han.

- Store og hårete mål

Cubus har siden 2008 forbedret sin driftsmargin fra 13 % opp til dagens nivå på rett i underkant av 17 %. Vinneren er del av en familiebedrift som har skapt tusenvis av arbeidsplasser innen norsk detaljhandel siden 1962. I dag er Cubus også en eksportsuksess med 1100 butikker i utlandet.

"

Vibeke Madsen. Foto: Virke

- De tre brødrene som driver virksomheten setter seg store og hårete mål, og sier de ikke gir seg før de er ”best i verden”. Når vi ser hvem de konkurrerer med internasjonalt får jeg respekt for det målet! Vi trenger entreprenører som satser internasjonalt og har klare vekstambisjoner, sier Vibeke Madsen, administrerende direktør i Hovedorganisasjonen Virke.

Handelsprisen deles ut av Hovedorganisasjonen Virke, GS1, Hartmark Consulting og Visma. Vinnerbedriften skal vise til vekst og driftsmarginer over bransjesnittet, skal ha vært operativ i mer enn tre år og skal ha årsomsetning på minst 100 millioner kroner, I tillegg skal virksomheten ha godt omdømme og kunne være et forbilde for andre handelsvirksomheter.

(Hovedorganisasjonen Virke)

"

Powered by Labrador CMS