adnevik-ss13-lite

Stor konkurranse om å bli årets nykommer

68 unge klesdesignere fra hele landet har sendt inn bidrag til Costume og Rosemount sin kåring "Rosemount årets nykommer"

Publisert

Årets vinner får et arbeidsopphold hos Kristian Aadnevik i London. Her fra en visning av Aadneviks kolleksjon for SS13.

Motemagasinet Costume skal for fjerde år på rad, i samarbeid med det Australske vinhuset Rosemount, kåre landets mest lovende unge designer, og aldri før har så mange designere kjempet om finaleplass.

– Deltagerne har bakgrunn fra velrenommerte designskoler i utlandet og kjente norske utdanningsinstitusjoner. Men også elever på videregående skoler er representert. Geografisk er også spredningen stor, med bidrag fra flesteparten av landets fylker, sier juryleder Vanessa Rudjord til cosume.no.

Årets konkurranseoppgave heter ”Come Back to Earth” og går ut på at designerne skal kreere en kjole eller et annet komplett antrekk inspirert av godt håndverk og naturens sterke og livlige farger.

"

Juryen er nå i gang med å plukke ut fem finalister som vil bli bedt om å utvikle designet. De fem kjolene blir vist fram når Costume Awards arrangeres for sjuende gang 17. januar, og vinneren får et praksisopphold som designer hos den norske stjernedesigneren Christian Aadnevik i London.

Årets jury består av sjefsredaktør i Costume Vanessa Rudjord, redaktør i VG MinMote Sonia Huanca Vold, modell og DJ Charlotte Thorstvedt og Katrin Juvet fra Rosemount.

(costume.no)

Relaterte artikler

    Powered by Labrador CMS