NFI opphører fra nyttår

Stiftelsen Norwegian Fashion Institute oppløses etter at myndighetene har sagt nei til videre finansiering. Sekretariatet opphører fra nyttår.

Publisert

Medlemsorganisasjonen NFI består. Parallelt med avviklingen av stiftelsen og kontoret jobbes det for å finne nye driftsmodeller og finansieringsløsninger og for å videreføre foreningens aktivitet.

Medlemmer av Norwegian Fashion Institute var samlet til generalforsamling i Oslo mandag og måtte innse at dagens organisering med at sekretariatet, ledet av Gisle Mardal, må avvikles fra årsskiftet. Myndighetene har sagt nei til videre bevilgninger til NFI. Etter å ha fått nei til finansiering fra andre næringsorganisasjoner og store aktører i bransjen var det ikke mulig å opprettholde videre drift etter dagens modell.

Styrleder i medlemsorganisasjonen, Peter Løchstøer, berømmet sekretariatet for stor entusiasme og høyt aktivitetsnivå det siste året, tross stor usikkerhet om framtiden. Han og daglig leder Gisle Mardal kunne forsikre at de prosjektene som er i gang, skal fullføres. Det gjelder i første rekke forprosjektet og søknaden om Arena-midler til en næringsklynge av motebedrifter og –aktiviteter i Oslo-regionen, et mentorprogram satt i gang sammen med Innovasjon Norge og en pop up-store med norsk designere i Amsterdam.

Løchstøer syntes naturlig nok det var sørgelig å måtte nedlegge stiftelsen. Men både han og mange av de frammøtte medlemmene mente det e store muligheter for å videreføre medlemsorganisasjonen og finne nye driftsmodeller som kan bidra til å løfte norsk motebransje vurdere.

Et avviklingsstyre skal styre alt det praktiske arbeidet med avviklingen, mens Peter Løchstøer, styremedlem Marianne Bjarstad sammen med fagutvalg og andre styremedlemmer jobber for å finne muligheter for framtidig drift av medlemsorganisasjonen NFI.

- Det viktigste nå er å mobilisere de rundt 190 medlemmene og få utnyttet de ressursene og den kompetansen bedre enn vi har klart hittil, slo Marianne Bjarstad fast.

Powered by Labrador CMS