zoma1
zoma1

Hele lørdagsomsetningen ble flyktninghjelp

Kristin Byrjall Pallesgaard i Zoma i Herkules-senteret i Skien ble så berørt over det hun har sett av flyktningekatastrofen at hun bestemte seg for å gi bort hele lørdagsomsetningen. Det skapte lange køer utenfor butikken. Da huns stengte dørene om kvelden, kunne hun telle opp 86.423 kroner som går uavkortet til Flyktninghjelpen.

Publisert

Det ble både latter og tårer hos Kristin Byrjall Pallesgaard og hennes kunder og medarbeidere da hele lørdagsomsetningen gikk til Flyktninghjelpen. Foto: Fredrik Nordahl (bildehonoraret hans går også til Flyktninghjelpen)

- Den mest spesielle dagen i mitt liv. Folk sto utenfor butikken før åpningstid, og de sto i lange køer for å handle. I køen sto det også syrere som ville bidra til sine landsmenn. Noen kom også og la penger i kassa uten å kjøpe noe. Det var gråt og klemming og en fantastisk stemning. Folk handlet for over 100.00 kroner, og da jeg hadde trukket fra momsen, hadde vi 86.423 kroner vi kunne gi bort.

- Et tøft økonomisk løft for deg?

- Selvfølgelig koster det ganske mye penger å gjøre noe slikt. Det kommer en regning etterpå. Men jeg har vunnet, ikke tapt. Jeg skjønner jo at alle ikke kan gjøre som meg, men jeg håper at vi har bidratt til å påvirke holdninger og få folk til å gjøre det de kan. Så jeg vil oppfordre alle i bransjen til å hjelpe, på sin måte. Husk vi har vunnet i Lotto – vi bor i Norge!

Hun fortsetter: - Jeg føler at vi har vært med på noe stort. De ansatte jobbet gratis på lørdag, og folk sto i lange køer for å bidra. Jan Egeland i Flyktninghjelpen skrev om oss på Twitter på lørdag, og da jeg leste det, var det min godnattsang.

Powered by Labrador CMS