Vil kjøpe hele KappAhl

Mellby Gård har lagt inn bud på alle aksjene i børsnoterte KappAhl. De eier i dag snaut 30 prosent av aksjene i kjeden og ønsker å hente ut synergier med andre selskaper hvor de er eiere.

Publisert

Av Nils Vanebo

Det fremgår av en pressemelding. Hvis oppkjøpet lykkes, blir motekjeden tatt av børs. Budet er på 20 SEK pr aksje, 43 prosent høyere enn sluttnoteringen på børs på fredag. Budet priser hele KappAhl til 1,5 milliarder SEK.

Mellby Gård presiserer at de ikke kommer til å heve budet, men de vil ikke trekke budet om det skulle komme konkurrerende tilbud fra andre.

Johan Andersson, CEO i Mellby Gård, uttaler:

– Mellby Gård ønsker å forbli en langsiktig eier i KappAhl. Basert på våre erfaringer og historie med selskapet ønsker vi å skape muligheter for å forholde oss til de betydelige endringene for skjer i retail og motebransjen. Vi gleder oss til å samarbeide med selskapets ledelse og den nylig ansatte toppsjefen Elisabeth Peregi og å videreutvikle selskapet med privat eierskap.

- Mellby Gård ser muligheter for synergier gjennom samarbeid med andre selskaper i konsernet i samme bransje som kan dra nytte av KappAhls konkurransekraft på områder hvor konkurransen er mest utfordrende. Vi mener at prisen i tilbudet representerer en fair verdsettelse av KappAhl. Tatt i betraktning de utfordringer som KappAhl står overfor og Mellby Gårds eierskap på 29,6 prosent presenterer Mellby Gård sitt beste og endelige tilbud.

Powered by Labrador CMS