Tekstilforum 4/2016

NYTT NUMMER: Stort Moteuka spesial, innkjøpsguide for dame og herre SS 2017 og teknologi i motebransjen. Se hva du kan lese om i Tekstilforum 4/2016

Publisert

LEDER:
Siste uke med gjengen
Når konferansier Marianne Jemtegård og senterleder Jannike Moe åpner Moteuka i Norsk Moteforum mandag 15. august er det siste gang det trommes sammen til moteuke på Sjølyst Plass i den formen som innkjøperne er blitt vant til de siste to tiårene.

Les lederartikkelen her

TREND VÅR / SOMMER 2017

Innkjøpsguide dame:
Dekorative detaljer og sport preger damemoten
Denne trend- og innkjøpsguiden gir deg overblikk over de viktigste damemotetrendene basert på leverandørenes vår/sommer 2017 kolleksjoner. Spesielt blomstrede og etniske prints og tekstiler preger kolleksjonene, både på kjole-, bukse- og ikke minst blusesiden.

Innkjøpsguide herre:
Lett og kofortabel herremote
Herremoten går en sesong i møte med sportslige referanser. Nøkkelfarger er pastellfargene lyseblå og lyserød. I tillegg kommer fargerike prints, mønstre og detaljer.

MOTEUKA SPESIAL

Flere sider med bransje- og leverandørnyheter

Her finner du leverandørene i Oslo
Hvor finner du de forskjellige leverandørene i Oslo under Moteuka? Her er Tekstilforums oversikt som gjør livet lettere for deg som innkjøper.

M87

Flere sider med nyheter fra leverandørene i Maridalsveien 87

MESSENYTT

Leverandør- og messenyheter

BUTIKKDRIFT

Kastet ut disken – kommer nærmere kundene
Hos Inc i Orkanger er den tradisjonelle disken borte, erstattet med en hylle med håndscanner og betalingsterminal.

Tilbake til start
Med the Lounge er Geir Henning Aaløkken tilbake der han startet da han etablerte Brandstad – på Strandtorget i Lillehammer, i samme lokale som den første Brandstadbutikken.

MIN MÅTE

- Jeg elsker kundene mine!
Hun elsker kundene sine og gleder seg il å gå på jobb hver dag. Slik har hun hatt det i 30 år. Og de som kommer inn hos Torill Hamre i Torill AS i Elnesvågen er garantert god service og en hyggelig prat. Med en solid porsjon humor, kjappe replikker og en hjertelig latter.

TEKNOLOGI

Motei - et verktøy av og for moteindustrien
Søkeverktøyet Motei har nå vært online i 8 måneder og har så langt 350 medlemmer som består av butikker, merkevarer, leverandører og kjøpesenter.

Tell varer med Iphone
– Dette var moro, skal vi telle varer hver måned fremover? Denne uttalelsen fra en av de ansatte i Retro i Trondheim sier mye om den nye varetellings-appen som Front Systems nå har lansert.

DESIGNERE

Respect fra Aurora Verksted
Aurora Verksted i Bærum lanserer et nytt klesmerke, Respect by Aurora. Kolleksjonen vises blant annet på Oslo Design Fair.

– Masse muligheter for norsk mote
– Det skjer utrolig mye positivt norsk mote. Både myndigheter og forbrukerne er i ferd med å få et helt annet syn på norsk design – at det er en vekstnæring med store muligheter.

Til New York Fashion Week via Instagram
Pernille Fristad i Kepaza la ut bilder av kolleksjonen sin på Instagram og ble oppdaget av Fashion Gallery i New York Fashion Week. I september viser hun vårkolleksjonen sin i New York.

PERUMODA

Peru – motemekka i ullvarer
Vi har reist halve kloden rundt for å finne fram til det ypperste innen ullvarer. De som knapt finner plass i norske butikkhyller. Alpakka og lama er kjente kvaliteter, men ofte er de blandet med andre fibre. «Ren» alpakka er ikke ofte å få tak i, og det er vanligvis svindyrt.

Produsenter med nordisk vri
I storbyen Lima finner du små produsenter av alt fra klær til keramikk, ofte gjemt bak fasaden i vakre bolighus eller inneklemt i sidegater mellom store gjennomfartsårer der bilene haster forbi i alle retninger og tett som hagl. Det er som å komme inn i en oase å besøke designere som for eksempel Daniel Huby, som tilbyr varemerket Escudo.

UTDANNING

Fra studier til drømmejobb
Hun er glad i mote og vant til å jobbe hardt. Nå har hun en bachelor fra Høgskolen i Oslo i lomma, og av 160 søkere var det hun som fikk jobben som trainee hos Bik-Bok/Varner-gruppen i vinter.

MESSER

Moteuke med gårdsfest og paviljongutvidelse
Det blir musikk, feststemning og uteservering i Bella Centers Nordgården under CIFF, mens Revolver samler seg under ett tak, når Øksnehallen forlenges med en paviljong. Det er blant nyhetene når København inviterer til moteuke 10-12. august.

LEVERANDØRINDEKS
Klikk her for nettversjon

Bestill abonnement

Last ned hele bladet eller enkeltsider

Tekstilforum kommer ut seks ganger i året,og er det eneste fagbladet for tekstilhandelen i Norge. Vi har reportasjer fra butikker og fabrikker, vi skriver om merker og designere, butikkutstyr og økonomi, historikk og trender.

Vil du bli bedre kjent med bladet?

- Last ned bladet elektronisk
- Eller bestill abonnement

Powered by Labrador CMS