JBS kjøper strømpefabrikk

Danske JBS Textile Group A/S har pr. 1. mars 2019 inngått avtale om kjøp av aktivitetene hos Sparta strømpefabrikk i Vilnius, Litauen.

Publisert

JBS Textile Group A/S har siden 2008 produsert strømper hos den vel 100 år gamle, velrenommerte fabrikken. Oppkjøpet er en del av JBS strategiske planer om å styrke egenproduksjonen i Litauen, hvor det fra før har vært produksjon av undertøy og beslektede produkter i JBS sin andre fabrikk, V.I.P. siden 1996. Fabrikken ligger i Kaunas/Kasla Ruda og har 125 ansatte.

SPARTA har en kapasitet på 4 millioner par strømper årlig, og 1. august i år flyttes fabrikken til nye lokaler i Vilnius. SPARTA i Litauen omfatter i dag strømper, men fremover utvides programmet også til undertøy og andre beslektede artikler.

SPARTA vil med sin lange erfaring både på produksjons- og salgssiden - kunne bidra positivt for JBS Textile Group i det østeuropeiske markedet.

Michael Alstrup, CEO/Adm. direktør i JBS Textile Group A/S kommenterer kjøpet slik:

- Hos JBS Textile Group A/S har vi en visjon om kontinuerlig å utvikle virksomhetens kompetanse innenfor produksjon, design, logistikk og salg av tekstil. Oppkjøpet av strømpefabrikken og merket SPARTA i Litauen kan gi synergier mellom produksjon og salg av undertøy og strømper i det østeuropeiske markedet samt i hele JBS Textile Group A/S.

Powered by Labrador CMS