Håndballpresident Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud. Foto: Robert Magnussen
Håndballpresident Kåre Geir Lio og generalsekretær Erik Langerud. Foto: Robert Magnussen

Håndballtopper i resirkulert havplast

Sammen med klesprodusenten Reparell har Håndballforbundet kledd opp delegasjonen sin til EM i representasjonsdresser laget av blant annet resirkulerte drikkeflasker og havplast.

Publisert

Da herrelandslaget i håndball spilte i EM forrige uke var rundt 50 personer i vertskapet fra Håndballforbundet på plass for å heie frem laget. De var iført representasjonsdresser laget av resirkulert plast, blant annet fra drikkeflasker og havsøppel. Generalsekretær Erik Langerud i Håndballforbundet, som er en av de som brukte dressene under EM, synes tiltaket er viktig.

– Idrett har også en påvirkning på miljøet, og da er det viktig at vi kan gå foran som gode forbilder. Isolert sett er dette et lite, men godt grep, som forhåpentligvis bidrar til å sette fokus på problematikken – og ikke minst bedre folks holdninger til gjenbruk, sier han.

Sparer miljøet på mange måter

Representasjonsdressene er i tillegg til resirkulert plast laget av naturfiber og ull. Emil Pettersen i Reparell forteller at det er flere positive ting med å velge mer miljøvennlig klesproduksjon.

– I produksjonen av dressene til Håndballforbundet slipper vi ut 94 prosent mindre CO2, i tillegg til at vi bruker 60 prosent mindre vann, og 32 prosent mindre energi, sammenlignet med tradisjonell klesproduksjon. Kombinert med at vi også benytter oss av resirkulert plast så blir gevinsten ganske stor for miljøet, sier han.

Pettersen er tydelig på at klærne ikke føles annerledes å ha på, og at de tåler minst like mye. Dette stiller president i Håndballforbundet, Kåre Geir Lio seg bak.

– Det er veldig gøy å vite at vi kan bidra litt ved å gå med disse dressene, også er de jo både veldig stilige og gode og gå i, sier han.

Produseres i Europa

Representasjonsdressene som brukes under EM er produsert i Estland og Litauen, noe Emil Pettersen synes passer godt i et Europamesterskap.

– I klesproduksjon er det ikke bare viktig at man ser på hva slags materialer som brukes, men også hvem som produserer klærne. Derfor bruker Reparell arbeidskraft fra Europa som får en rettferdig betaling under gode arbeidsvilkår. Det kan dessverre ikke sies om store deler av vår bransje, forklarer Pettersen, samtidig som han skryter av Håndballforbundet.

– Det er utrolig bra at store organisasjoner som Håndballforbundet ønsker å gå foran, slik at vi i fremtiden forhåpentligvis får til en vesentlig mer bærekraftig klesproduksjon enn vi har i dag, avslutter han. (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS