Nytt rekordår for DK Company

DK Company leverer et nytt rekordregnskap for 2018 med omsetningsvekst 17. året på rad. Konsernet omsatte for 3,057 milliarder danske kroner og fikk et resultat på 191,1 millioner.

Publisert

Konsernsjef Jens Poulsen er godt fornøyd med å presentere enda et rekordresultat og uttaler i en pressemelding:

- Vi er godt fornøyd med at vi igjen leverer rekordresultater. 2018 var et år preget av europeisk varmerekord, som påvirket forbrukerens kjøp av klær. Det har ført til betydelig økning i nedskrivninger av varebeholdninger, særlig de tyngre artiklene, og ble dermed en utfordring i et marked som allerede er preget av salg og tilbud og med høy konkurranse. På denne bakgrunn er vi svært stolte av at vi også vokser i 2018.

Konsernsjef Jens Poulsen

Poulsen fortsetter: - Veksten har vært rent organisk. Det er ingen tvil om at vi fortsetter å høste av de mange frøene som er sådd gjennom tidligere års oppkjøp. I alle våre aktiviteter har vi skapt en rekke sterke og dedikerte lag som på grunn av gode relasjoner og høy energi, skaper de gode resultatene.

DK Company selger sine produkter gjennom tre kanaler: engros, detaljhandel og online. For å støtte de stadig økende kravene til elektronisk handel valgte DK Company i 2018 å investere i en ny online plattform.

Presset marked, men positivt i Norge

Om den norske delen av virksomheten sier Poulsen:

I likhet med de øvrige markedene har det vært et krevende år. Derfor er vi godt fornøyd med det våre sterke team i Norge har utført og de gode resultatene vi har fått. Vi har positiv utvikling i Norge, men slik markedet har utviklet seg, må vi være forberedt på å jobbe hardt og stadig finne nye, langsiktige, felles løsninger sammen med kundene våre for at begeg parter skal kunne fortsette å tjene penger og et presset marked.

Gode utsikter for 2019

Om forventningene for regnskapsåret 2019 sier Jens Poulsen: - Vi har grunn til å forvente videre vekst i inneværende regnskapsår. Vi startet året med å kjøpe Saint Tropez fra IC-konsernet, hvor vi ser gode muligheter for videre utvidelse av engros aktiviteter. Generelt for konsernet forventer vi at de gode prisene skal opprettholdes og forventer et år med rekordomsetning og fortjeneste.

DK Company er dermed i en tilfredsstillende utvikling, som skaper grunnlag for videre vekst og utvidelse av de strategiske satsingene, avslutter Poulsen.

FAKTA OM DK COMPANY

DK Company er et danskeid, internasjonalt konsern med en bred produktportefølje bestående av 20 merker, 16000 engros kunder, 200 helt eller delvis eide butikker og en e-handelsplattform. Konsernet har selskaper i Danmark, Norge, Sverige, Finland, Belgia, Tyskland, Frankrike, Holland, UK, Sveits, Spania, Canada og Kina, samt representasjon i Tyrkia og Bangladesh.

Powered by Labrador CMS