Gratis webinarer om 3D-strikk og sirkulærdesign med NF&TA

NF&TA inviterer mote, sport - og tekstilbedrifter til en webinarserie som utforsker nye muligheter innen sirkulær design og digital 3D-strikk 10. og 17. oktober. Webinarene er et kompetansetilbud for faglig påfyll om nye produksjonsmetoder og er gratis og åpent for alle.

 Webinarene er i samarbeid med Manufacture Oslo, som veileder merkevarer i mer bærekraftig designstrategi og vil gi bedriftsledere, design- og produktutviklere, samt en introduksjon for studenter til nye designmetoder og teknologi og hva dette vil bety for din bedrift.

- NF&TA skal bidra til en grønn og sirkulær omstilling i norsk tekstilnæring Samtidig har vi fokus på ny verdiskaping og nasjonal industriutvikling basert på digitalisering og ny produksjonsteknologi. Vi opplever en enorm etterspørsel etter kunnskap i bransjen. Derfor gjennomfører vi nå to webinarer med utgangspunkt i sirkulære designprosesser, og digital designutvikling for 3D strikk, sier Gisle Mardal, leder for innovasjon og utvikling i NF&TA.

Sirkulær design 10 oktober

10. oktober vil du møte Elisabeth Stray Pedersen fra Manufacture Oslo og Debbie Luffmann fra Think Circular.

Debbie er ekspert på sirkulær design med lang fartstid innen feltet og har tidligere jobbet i 14 år som leder av designavdelingen for Finisterre, et utendørsmerke med særlig fokus på sirkulære designstrategier i forretningsmodellen.

I dag jobber hun med sitt eget konsulent- selskap Think Circular hvor hun veileder merkevarer internasjonalt på sirkulære strategier i tillegg til å undervise i Business Sustainable Management på Cambridge Institute.

3D strikk 17 oktober

17. oktober presenterer Susanne Krabberød fra Manufacture Oslo den nyeste digitale designteknologien innen strikk og Whole Garment (3D-strikk). I webinaret vil hun gi en innføring i hvordan man kan jobbe mer kreativt og effektivt med designutvikling ved bruk av verktøyet, og vise hvordan man gjennom virtuell prototyping og simulering kan se hvordan behovet for fysisk produksjon av prøver og prototyper kan reduseres.

Siv Elise Seland fra Woodling skal i sin presentasjon snakke om sin lokale 3D-strikk produksjon og erfaringene sine med dette. Høsten 2021 ble produksjonslokale etablert og med sin siste maskin 3D-strikkemaskin kan de også håndtere norsk ull som er av en grovere sort og derfor ikke kompatibel med maskinene de hadde fra før. Med ny maskintype vil de kunne tilby et helnorsk produkt.

 Registrer din deltagelse på webinarene her: sirkulær design, 10 oktober og 3D strikk, 17 oktober.

 

Powered by Labrador CMS