Skjell fra Hasla

Anne Hasla, designer for Hasla, har hatt alle sine barndoms somre i den norske skjærgården på Sørlandet, og uttallige skjell har funnet veien hjem i lommer og poser.Dette er inspirasjonen til den nye smykkekolleksjonen.

Publisert

For Anne har det lenge vært et ønske å lage en kolleksjon basert på skjell, men hun har lett etter det rette uttrykket og produksjonsmetode. Endelig kan Hasla presentere sin tolkning av skjellet - Skjell. Ved å bevege seg bort fra den kjente formen, og inn i et mer abstrakt univers, har designeren gitt kolleksjonen en Haslasignatur. Skjell er en 3D-printet kolleksjon, og for å få det naturlige, tilfeldig organiske uttrykket fikk de hjelp av en animatør til å tegne smykkene basert på Anne Hasla sine skisser. Resultatet er taktile, myke, stiliserte skjellformer som leder tankene mot undervannsvesen, skjell og koraller. En annen stor forminspirasjon til smykkene er Trilobittene – en av de største dyregruppene, et leddyr, som levde i havet for 250 millioner år siden.

- Inspirasjonen til å lage en smykkeserie basert på barndomsminner fra skjærgården, og blande det med formen til fossiler som døde ut for 250 millioner år siden, kommer fra både en dyp fascinasjon for, og en stor frykt for menneskelig ødeleggelse av havet, sier Anne Hasla

Powered by Labrador CMS