Balanse mellom tradisjon og dristig uttrykk

Tradisjonsrike Arven gull og sølvvarefabrikk har samarbeidet med designerduoen Vera & Kyte om smykkekolleksjonen Balance, som lanseres denne uken.

Publisert

Det har vært et spennende samarbeid, der norsk design møter en 150 år gammel håndverksbedrift. Kolleksjonen er håndlaget i sølv og prydet med edelstener, av gullsmeder på Arvens fabrikk i Bergen.

Vera & Kyte
Vera & Kyte

- Balance av Vera & Kyte handler om allsidighet og et dristig uttrykk. En unik og formsterk smykkekolleksjon for selvsikre, kreative kvinner. Kolleksjonen har et lekent særpreg som fremhever sølvets naturlige kvaliteter. Festsmykker som passer ypperlig for hverdagsbruk, et design for både dagtid og natteliv. Med stor glød forenes håndverkets tidløse kunnskap med energien i moderne design, og lar sølvsmedkunstens tradisjoner forankres i vår egen tid, heter det i pressemeldingen fra Arven.

Arven har en rik design- og håndverkshistorie, en kulturarv som strekker seg tilbake til 1868. I dag er Arven en moderne håndverksprodusent av sølv- og gullprodukter. Vera & Kyte er siste tilskudd av samarbeidspartnere.

Deres anerkjente uttrykk har blitt utviklet gjennom en nysgjerrighet for form, materiale, farger og livsstil.

- Dette er vår første smykkeserie og vårt første design produsert i sølv, men tilnærmingen vår er den samme. Vi mener design skal være en naturlig del av hverdagen, ikke bare til spesielle anledninger. Vårt samarbeid med Arven har dreid som om akkurat dette: Eleganse med tidløs kvalitet, en lekenhet med et elegant preg, skapt under helt spesielle forhold, med Arvens verksted bare noen få brosteinsbelagte gater unna. Det å være sammen med Arvens håndverkere og se designet vårt ta form i deres fantastiske sølvsmeders kyndige hender og bli en del av Arvens samarbeidspartnere er noe helt spesielt, sier design duoen Vera & Kyte.

- Det har vært forfriskende å jobbe med V&K. De ser på materialet sølv på en utradisjonell måte. De har utfordret oss med både formspråket og funksjonaliteten. Våre gullsmeder har løst dette på en glimrende måte. Vi har gått mange spennende runder og prøvd ut mange forskjellige teknikker i denne kolleksjonen. Vi er stolte over resultatet og det har vært til stor inspirasjon for Arven å jobbe med V&K, sier medeier i Arven, Lilli-Anne Alver.

Powered by Labrador CMS