Prisvinnende jakke fra Helly Hansen

Helly Hansens Ægir Ocean Modular Smock Top er konstruert for å være tilpasningsdyktig og gi vanntett beskyttelse i skiftende vær. Jakken vant nylig den prestisjetunge prisen German Design Award

Publisert

– Som ledende global merkevare innen seiling har Helly Hansen en lang historie med å utvikle profesjonelt utstyr som skal motstå verdens tøffeste miljøer. Det norske merket jobber tett med profesjonelle for å utvikle utstyr som gir dem det de trenger for optimal ytelse og beskyttelse. Ægir Ocean Modular Smock Top er deres siste, prisvinnende utvikling som gir vanntett beskyttelse i et modulært design, som kan tilpasse seg skiftende miljøer.

Designet, utviklet og testet i samarbeid med den profesjonelle seileren Thomas Coville, den første i verden til å seile jorden rundt alene i en trimaran på under 50 dager. Ægir Ocean Modular Smock Top er designet med avtagbar hette og krage, en forlengelse som festes med glidelås, og flere åpninger for å sikre god luftgjennomstrømning.

Siden moderne båter blir utstyrt med stadig mer beskyttede førerhus, trenger profesjonelle seilere beskyttelse som tilpasser seg til hvor de befinner seg i båten. For Coville blir det meste av jobben gjort i den beskyttede cockpiten, men med en gang han er utenfor den, blir han ofte utsatt for sjøsprøyt og vind på 25 m/s.

De varierende forholdene krever ofte tre forskjellige overdeler i løpet av en regatta– en med lang lengde, en med kort lengde og en med hette. Takket være sitt modulbaserte design, kombinerer Ægir Ocean Modular Smock Top alle disse i en overdel, som reduserer behovet for antall plagg man trenger, uten at det går utover funksjonaliteten, ytelsen eller beskyttelsen.

For å takle de mest slitsomme oppgavene, er overdelen også utstyrt med flere åpninger for luftgjennomstrømning, noe som optimaliserer varmereguleringen for profesjonelle seilere som Coville. De to vanntette tørrdrakt-glidelåsene i standarden YKK AQUASEAL®, er strategisk plassert for å slippe luft inn og ut, slik at brukeren får maksimal ventilering uten å ta av seg overdelen, mens han eller hun jobber.

Vant German Design Award

- I forbindelse med Ægir Ocean Modular Smock Top har vi lyttet til innsikten fra Thomas Coville og våre andre seilere for å lage unikt og originalt teknisk utstyr, som er skreddersydd for profesjonelle seilere over hele verden, sier Øyvind Vedvik Category Managing Director of Sailing hos Helly Hansen.

- Designteamet og jeg er utrolig stolte over at denne overdelens innovative og modul-baserte design har blitt anerkjent med den prestisjetunge German Design Award.

I sin offisielle begrunnelse sier juryen for German Design Awards følgende: «Ægir Ocean Modular Smock Top er slitesterk, ugjennomtrengelig og fleksibel. Den imponerer med sitt øye for detaljer og skreddersydde løsninger for erfarne seilere. Den enkle løsningen for å legge til eller å fjerne komponenter for hode og hals gjør det mulig å tilpasse seg forandringer i været uten å bruke mye tid eller krefter». (Pressemelding)

Powered by Labrador CMS