Vil løfte frem en ny generasjon designere

Oslo Runway vil løfte fram unge norske designere og har inngått et samarbeid med det franske bilmerket DS Auomobiles om designprisen DS Fashion Talent Award. Den skal deles ut første gang under Oslo Runway i august.

Publisert

Om Oslo Runway

Oslo Runway er plattformen for å vise frem Norges mest spennende designtalenter og merkevarer. Arrangementet er en møteplass for den kreative industrien og et sted hvor publikum kan oppleve krysningspunktet mellom mote, livsstil, kunst og kultur. Oslo Runway ble etablert i 2015 og er deleid av Norwegian Fashion Hub, foreningen for over 60 norske mote- og livsstil brands, Active Brands, Ditte Kristensen, Ida J. Lamond, Katrine Kvalsund og Kristina A. Nordbæk i fra PR og kommunikasjonsbyrået This Is.

DS Fashion Talent Award går til en avgangstudent i designerutdannelse som utmerker seg innen sitt felt. Designprisen er initiert og driftet av Oslo Runway med støtte fra DS Automobiles og sammen vil aktørene gi den neste generasjonen designere et viktig nytt utstillingsvindu.

– Vi er utrolig stolte av å kunne vise frem Norges mest spennende designtalenter. Oslo Runway har lenge hatt ønske om å være en brobygger mellom unge talenter og den etablerte industrien Vi er derfor utrolig glade for støtten vi har fått fra DS Automobiles, sier Head of Fashion i Oslo Runway, Ditte Kristensen.

- De siste årene har moteindustrien endret seg betydelig. Drivkraften etter en mer bærekraftig industri og ny teknologi stiller andre krav til nye talenter når de skal bryte gjennom med sine ideer. DS Automobiles er et ikonisk fransk merke med sterke bånd til moteindustrien. Vi deler Oslo Runway sin lidenskap for design, håndverk og bærekraft. Vi ønsker derfor å fortsette å støtte norsk mote, spesielt den neste generasjonen – som er fremtiden, sier Stine Fratras, den norske markedssjefen i DS Automobiles.

Rett før pandemien brøt ut startet norske motestudenter en studentorganisasjon som samlet alle designskolene i Oslo-området. Et av målene for studentorganisasjonen har vært å skape mer oppmerksomhet rundt deres avgangsvisninger og få dem inn som en del av Oslo Runway. Slik kan de allerede som studenter styrke båndene til moteindustrien som de ønsker å bli en del av og skape nasjonal og internasjonal oppmerksomhet rundt den enkelte student.

– Vi i Studentunionen for mote og tekstil er svært positive til en slik talentkonkurranse. Dette er noe vi har snakket om lenge og er et samarbeid vi har jobbet med før korona. Nivået på norske mote- og tekstilstudenter er høyt og det er en unik mulighet for studenter å få vise sitt arbeid og få innpass i en av Norges største visningsarenaer for mote. Det er veldig gøy at studentene får en synlighet som kan hjelpe de videre inn i bransjen, sier Karin Helene Gabrielsen, Studentunionen.

En erfaren jury satt sammen av Oslo Runway vil nominere én student fra hver skole basert på deres eksamenspresentasjon. De får muligheten til å vise sin kolleksjon på en samlet visning under Oslo Runway i august i år. Av de nominerte vil det bli kåret én vinner av DS Fashion Talent Award.

– Juryen består av personer som har lang erfaring fra industrien, og som har et brennende engasjement for norsk mote. De kan være med og løfte frem den neste generasjonen, sier Ditte Kristensen.

c

Powered by Labrador CMS